Водещата Ашли Нийл поздравява слушателите на своя подкаст от Turning

...
Водещата Ашли Нийл поздравява слушателите на своя подкаст от Turning
Коментари Харесай

САЩ: Когато служителите идват на работа дрогирани

Водещата Ашли Нийл поздравява слушателите на своя подкаст от Turning Point, клиника за наркозависими в Тампа, Флорида. Ашли познава добре тематиката, по която ще приказва: още като студентка тя е почнала да взима опиати. Това е било нещо всекидневно за сферата, в която е била е заета - работила е в ресторант.

„ Има толкоз дрога и алкохол в този отрасъл. След като приключих, си търсех работа по специалността, само че не открих нищо. Тогава започнах да работя като мениджърка в ресторант. Това беше най-лошото, което можеше да ми се случи. Изведнъж се оказах управител на тази взаимозависимост. “

70 % от подвластните видимо живеят естествен живот

70 % от подвластните в Съединени американски щати не живеят на улицата, а имат работа, изяснява терапевтът Марк Дейвис в същия подкаст.

Най-честата взаимозависимост е тази към алкохола, следван от марихуана, опиоиди, болкоуспокояващи, кокаин и стимуланти. Много работещи изначало съумяват да прикрият зависимостта си, споделя Дейвис.

“Понякога засегнатите даже са „ чиновник на месеца “ в някоя компания и тяхната фотография е на корицата на фирменото списание. Лекувал съм сходни хора, които имат съществени проблеми със зависимостите ”, споделя терапевтът. Зависимостта първоначално нормално не визира трудоспособността на засегнатите. “Докато в един миг не я изгубят напълно. ”
 Гърция и Съединени американски щати ще удължат с 5 години контракта за съдействие в защитата Гърция и Съединени американски щати ще удължат с 5 години контракта за съдействие в защитата
Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас дойде на посещаване във Вашингтон в сряда, където ще взе участие в третия кръг на...

За американския бизнес зависимостите на чиновниците са безценен проблем: за всеки обиден разноските са сред 7 000 и 25 000 $. Общата сума възлиза на към 81 милиарда американски $. Фирмите страдат от редица проблеми, свързани с наркозависимостите: лимитирана продуктивност на труда, неявяване от работа, разноски за медицински грижи, само че също и обири от работното място.

Бизнесът обезверено се бори против зависимостите измежду чиновниците

Опиоидната рецесия още повече задълбочи казуса в Съединени американски щати в последните няколко десетилетия. В Охайо, където доста хора са подвластни от болкоуспокояващи, комерсиалната камара предложи на работодателите специфичен онлайн курс, съдържащ информация за това, в кои случаи би трябвало да се изискват проби за опиати и дали работодателите имат право да освобождават свои чиновници поради проблеми със зависимостта.

Психичното здраве на чиновниците също играе все по-голяма роля в множеството от огромните американски компании. Част от спомагателните обществени придобивки, с които се притеглят новите чиновници, са да вземем за пример безвъзмездни часове за психотерапия. Тези по този начин наречени „ стратегии за подкрепяне на чиновници “ съществуват от 30-те години на предишния век. По това време те бяха въведени, тъй като алкохолизмът на работното място беше необятно публикуван проблем.

Пандемията в допълнение ускори казуса със зависимостите, споделя Марк Дейвис. Злоупотребата с опиати също нараства. Само през последната година рекорден брой американци - над 95 000 - са умрели в следствие от свръхдоза.
 Гърция и Съединени американски щати ще удължат с 5 години контракта за съдействие в защитата Гърция и Съединени американски щати ще удължат с 5 години контракта за съдействие в защитата
Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас дойде на посещаване във Вашингтон в сряда, където ще взе участие в третия кръг на...

Икономическата неустановеност задълбочава зависимостите

В Съединени американски щати постоянно назовават тези случаи „ гибел от обезсърчение “. А един от главните мотори на това обезсърчение са многочислените съкращения и банкрути по време на пандемията, споделя невроложката Джулия Честър от университета „ Пърдю “ в Индиана. За някои хора, които към този момент са имали проблем с пристрастяването, загубата на работа е „ толкоз коренно нарушаване на естествения живот, че използването на опиати излиза изцяло отвън надзор “.

Междувременно икономическата обстановка се промени: доста американски компании обезверено търсят служащи. И защото знаят какъв брой стресиращи и даже рискови са контактите с клиенти в сегашните сложни времена, някои от тях започнаха спомагателни ограничения: Веригата Starbucks да вземем за пример удвои броя на безплатните часове с терапия, които предлага на своите чиновници до 20 на година.

 

Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР