Водещата амбиция на Столична община е увеличаване на прозрачността в

...
Водещата амбиция на Столична община е увеличаване на прозрачността в
Коментари Харесай

Президентът настоя за развитие на природен парк Витоша на среща с Терзиев

Водещата упоритост на Столична община е увеличение на прозрачността в работата на администрацията и при провеждането на публичните поръчки.

Това открои кметът Васил Терзиев пред президента Румен Радев по време на среща.

В хода на диалога бяха разисквани вероятностите за финансова децентрализация и действително овластяване на българските общини, тъй че локалните управляващи да могат да реализират своите политики в полза на жителите. Сред акцентите на срещата също бяха опциите за възстановяване на градската среда, битката със замърсяването на въздуха, насърчаването на туризма и дигитализацията на редица услуги, което да улесни връзката на жителите с общинските управляващи.

Президентът открои преимуществото на град София пред редица европейски столици да бъде ситуиран в непосредствена непосредственост до планина и прикани за общи старания от институциите, неправителствените организации, спортната общественост и бизнеса за намирането на ясно решение за развиването на естествен парк " Витоша " и улеснение на за отдих и спорт. Това би подобрило и опциите на страната ни сполучливо да кандидатства за провеждането на интернационалните надпревари по зимни спортове, уверен е Радев.

Обсъдено бе и развиването на публичната самодейност за създаване на нова музикална зала в София, която да отговори на упованията на културната общественост в столицата и в България.
 Румен Радев желае втори въжен превоз за Банско
Румен Радев желае втори въжен превоз за Банско

Това съобщи президентът при среща с кмета на зимния курорт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР