Водеща тема в предизборната кампания в съседна Гърция са отношенията

...
Водеща тема в предизборната кампания в съседна Гърция са отношенията
Коментари Харесай

Мицотакис иска победа в Гърция с решаване на проблемите с Турция, миграцията и финансите

Водеща тематика в предизборната акция в прилежаща Гърция са връзките Атина-Анкара. Двете граничещи страни от десетилетия имат изопнат разговор, а напрежението в Средиземно море не един път се е покачвало. В изявление за Асошиейтед Прес министър председателят и водач на партия „ Нова Демокрация “ - Кириакос Мицотакис, разяснява по какъв начин биха се развили двустранните връзки след изборите в Турция тази неделя.

 
Ще подам ръка за другарство на всеки, който бъде определен от турския народ, и ще се опитам да надградя импулса, който беше основан след опустошителните трусове. Но аз не съм доверчив. Знам, че външната политика на страните не се трансформира от ден за ден. Но се надявам, че идващото турско държавно управление като цяло ще премисли метода си към Запада, освен към Гърция, към Европа, към НАТО и към Съединените щати.
Кириакос Мицотакис, министър председател на Гърция

И Гърция и Турция са членове на НАТО. В Анкара обаче към този момент не се приказва за еврочленство, а властническото ръководство на Ердоган отдалечава страната от ден на ден от полезностите на Европа. Правителството на Мицотакис предприе строги ограничения против миграцията, прилагайки описваната от него като твърда, само че обективна политика, която се стреми да предотврати влизането на мигранти посредством увеличение на патрулите по сухопътните и морските граници и доста разширение на оградата с Турция.

 
В един миг, когато дадем доста ясно да се разбере, че има червени линии, които просто не могат да бъдат преминати, ще укрепим съюзите си и ще продължим да укрепваме позицията си за въздържане. Пак дублирам, желае ми се да не ми се постанова да разходвам повече от 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита, само че за жалост живеем в нестабилно съседство с огромна, доста по-голяма от нас страна, която също, знаете, се държи нападателно. “
Кириакос Мицотакис, министър председател на Гърция

Образованият в Харвард 55-годишен политик е отпред на дясноцентристката партия " Нова народна власт " от 2016 година Той води в изследванията на публичното мнение пред главния си опозиционен противник, левия някогашен министър-председател Алексис Ципрас и неговата партия " Сириза ". Поради смяна в изборния закон на Гърция е малко евентуално спечелилият на вота на 21 май да събере задоволително гласове, с цел да може да сформира държавно управление, без да търси съдружни сътрудници.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР