, водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи,

...
, водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи,
Коментари Харесай

Nexo започва обучение на 210 български учители в национална образователна програма “Код: Бъдеще”


, водеща международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи, основана в България, дава старт на интензивни просветителни курсове за рационализиране на цифровите умения на 210 учители от 71 обитаеми места в националната стратегия. Присъствените образования започват на 25 ноември, 2022 година в градовете София, Ямбол, Пловдив, Велико Търново и Варна .

Професионалните образования, носещи три квалификационни заема от МОН, провеждани от и, целят да поддържат български учители от разнородни просветителни дисциплини както в огромни, по този начин и в дребни обитаеми места.

“Код ” Бъдеще ” съставлява серия от професионални семинари и на практика образования, създадени от Програмата поставя основите на основни умения в цифрова среда, измежду които: програмиране, дизайн мислене и консолидиране на STEM образование, фокусирано върху просвета, технологии, инженерство и математика.

Обучителният развой продължава до февруари 2023 година, а учителите, приключили сполучливо програмата ще вземат своя формален документ, както и три квалификационни заема от МОН на публично събитие с уредниците.

“Водени от последните изследвания, които слагат страната ни на, задачата на Nexo е да насърчи висококачественото цифрово образование в родината ни и да подтиква модернизирането на образованието. С тази дълготрайна самодейност екипът ни има вяра, че ще поддържа бъдещето потомство иноватори и ще затвърди мястото на България на софтуерната карта на света ”, разяснява Коста Кънчев, съосновател и ръководител на управителния съвет на Nexo.

В рамките на един месец от анонса на самодейността за включване в нея аплайваха учители от цялата страна, минали няколко изявленията за оценка на мотивацията и равнището на притежаване на британски език. Те бяха утвърдени от специалисти на MindHub и ФРГИ.

“Щастливи сме, че програмата “Код: Бъдеще ” провокира подобен интерес в учителите от цяла България! С нея целим да сложим началото на една гражданска война в образованието с поддръжката на бизнеса. Нека има повече софтуерни преподаватели, прилагащи нововъведения в класната стая ”, споделя Поли Янкова, създател и наставник в MindHub.

“Инициативата „ Код: Бъдеще “ дава един прелестен образец за партньорство с задача, което събира просветителната система, гражданска организация и представители на бизнеса в името на по-доброто бъдеще на децата на България! Благодарни сме за ентусиазма на преподавателите да покачват своите познания и умения, на хората от Регионалните ръководства по образованието и редица цивилен организации, които ни помогнаха, с цел да стигнем до учители от толкоз доста обитаеми места. За нас е наслаждение да работим с МindHub, които с огромно предпочитание предават знанията си, както и с екипа на Nexo, за които идеята обучение е задача ”, споделя Илияна Николова, Изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “.

Повече за самодейността и изискванията за присъединяване можете да научите на страницата на.

За Nexo

е водеща международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи, основана в България. Мисията на компанията е да даде цялостен набор от финансови услуги с изгодите от криптовалутите. Nexo за над 5,000,000 консуматори в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $130 милиарда от своето учредяване през 2018 година

За MindHub

MindHub e мрежа от академии по програмиране за деца и юноши на възраст сред 6 и 18 години, оперираща в 8 страни в Европа и Африка. Мисията на организацията е да развие интереса на децата към технологиите и да им помогне да се снабдят с главните цифрови умения. С авторската си образователна стратегия и новаторски просветителни способи, досега MindHub е обучила над 6 000 деца и младежи.

За Фондация „ Работилница за цивилен начинания “

ФРГИ работи в поддръжка на цивилен водачи, групи и организации за повишение на качеството на живот, като предизвиква дарителските практики в България към този момент над 21 години. От основаването си досега, организацията е подкрепила над 1 000 начинания от цялата страна, свързани с решаването на локални обществени проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР