Водеща ще бъде темата за борбата с климатичните промени и

...
Водеща ще бъде темата за борбата с климатичните промени и
Коментари Харесай

Германия и Китай ще дискутират днес важни теми като икономиката и климата

Водеща ще бъде тематиката за битката с климатичните промени и обвързваното с тях преструктуриране на стопанската система, само че полемиките по всяка възможност ще обиден също комерсиалните връзки и войната на Русия против Украйна, за прекратяването на която Китай се пробва да посредничи.

 

Германските управляващи постоянно привикват съвещания с изключително значими сътрудници или страни, които са от огромно значение за Берлин.

 

От китайска страна в консултациите ще вземат присъединяване общо 10 държавни представители, а от немска - деветима. По традиция китайският държавен и партиен началник Си Цзинпин не взе участие в такива диалози, прецизира ДПА.

 

Преди полемиките федералният канцлер Олаф Шолц съобщи, че чака това да е " доста значима работна среща ". След идването си в Германия Ли Цян изрази убеденост за задълбочаване на съдействието и за отправяне на " доста позитивен сигнал за постоянни интернационалните промишлени вериги и вериги за доставка, а също за международен мир и благополучие ".

 

Очаква се следобяд Шолц и Ли да вземат присъединяване в стопански конгрес. След това китайската делегация ще отпътува за Мюнхен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР