Водеща компания за киберсигурност разкри четири признака, по които да

...
Водеща компания за киберсигурност разкри четири признака, по които да
Коментари Харесай

4 признака, че вашият iPhone е хакнат

Водеща компания за киберсигурност разкри четири признака, по които да разберете дали не сте хакнати. Изключително рисково е, в случай че вашето устройство е инфектирано.
 
Вашият iPhone постоянно съдържа значима, персонална, медийна и финансова информация.
 
Ако хакери обхванат в устройството ви, те могат да откраднат данни, с които да извършат машинация или да ви изнудват.
 
Експерт от колоса за киберсигурност McAfee разкри уликите, за които всички притежатели на iPhone би трябвало да внимават.

„ Благодарение на своята затворена екосистема, вградени функционалности за сигурност и прецизни политики за приложения на трети страни, устройствата на Apple нормално са по-малко податливи на злоумишлен програмен продукт спрямо техните аналогове с Android “, сподели той.
 
„ Но е значимо да се означи, че те не са изцяло лишени от уязвимости. Няколко вируса могат да заразят вашия iPhone и да повлияят на неговата функционалност, изключително в случай че извършите джейлбрейк на вашия iPhone (т.е. отворите своя iOS за по-широки функционалности, приложения и теми), “ добави той.
 
Ето и четирите предупредителни знака, че вашият iPhone е хакнат
 
Първият сигнален знак е, когато на телефона ви има непознати приложения.
 
Ако сте като елементарния консуматор на смарт телефон, евентуално сте изтеглили десетки (ако не и стотици) приложения.
 
Огромният брой стратегии на вашия iPhone улеснява злонамерените приложения да се скрият и останат незабелязани за дълго време.
 
Затова прегледайте всичките си приложения и да ревизирате деликатно тези, които не си спомняте да сте изтеглили или конфигурирали.  Ако намерите нещо, което не разпознавате, най-добре е да го изтриете.
 
Третият сигнален знак е сходен: нараснала консумация на сила.


 
Някои видове злотворен програмен продукт работят във фонов режим и употребяват доста количество сила, без да забележите.
 
За да сте сигурни, че няма конфигурирани такива приложения на телефона ви, преминете към Настройки > Батерия и изберете интервал по ваш избор.
 
Ще можете да видите тъкмо кои приложения предизвикват източването.
 
Препоръчва се и деинсталиране на непознати приложения, които се открояват в листата.
 
Четвърто е ненадейно и доста нарастване на досадните изскачащи прозорци.
 
„ Попадането на изскачащи реклами е неизбежно, когато сърфирате в интернет. Телефонът ви обаче може да е инфектиран с рекламен програмен продукт, в случай че го получавате чето. “, сподели киберекспертът.
 
Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР