Водещ картов оператор стартира две нови програми, създадени в подкрепа

...
Водещ картов оператор стартира две нови програми, създадени в подкрепа
Коментари Харесай

Европейски финтех компании с достъп до $100 млн.

Водещ картов оператор започва две нови стратегии, основани в поддръжка на европейските финтех компании, които създават идващото потомство решения за цифрови разплащания.

От началото на юли европейските стартъпи ще имат опцията да станат част от международната мрежа на Visa в границите на единствено четири седмици. Новата стратегия предлага интензивен достъп и понижени такси, с цел да помогне на започващите компании да се възползват от опциите, с които разполага световната мрежа на Visa, и да осъществят концепциите си.

Паралелно Visa започва и европейска капиталова стратегия в размер на 100 милиона $, с цел да подкрепи процъфтяващата екосистема на финтех фирмите в Европа и да усили капиталовата си интензивност в стартъпи.

„ Това са вълнуващи времена за разплащанията в Европа. Въвеждането на нови регулации, съчетано с трагичните промени в държанието на потребителите и бързото развиване на технологиите, трансфораха Европа в район, в който всеки ден се раждат нови хрумвания за търговия. Това основава невероятна опция за нови и съществуващи платежни компании да дават безпроблемни, лесни и сигурни благоприятни условия за разплащания, каквито хората изискват. Ние от Visa сме отворени към всички тях да се възползват от обсега, опциите и сигурността на нашата световна мрежа, с цел да разширят бизнеса си. Нашият ангажимент е да бъдем най-отговорната и поддържаща мрежа, както за нововъзникващите играчи, по този начин и за нашите дългогодишни клиенти и сътрудници “, показа Шарлот Хог, основен изпълнителен шеф на Visa за Европа по време на конференцията Money 20/20 в Амстердам

Ключов детайл от дейностите на Visa, ориентирани към финтех фирмите, е самодейност, която дава опция на стартъпите да бъдат въведени в програмата на Visa единствено за четири седмици.

Visa ще си партнира с снабдители, с цел да спонсорира започващи компании, които желаят да вземат участие в програмата и да предложат на потребителите и търговците нов, новаторски метод в региона на цифровата търговия.

В началото Visa ще работи с Contis, платформата за различно банкиране, разплащания и обработка. Програмата ще започва през юли, като в началото ще се концентрира върху започващи компании във Англия, които могат да се записват на адрес www.visaeurope.com/fintech. В бъдеще за световно разширение на програмата ще бъдат включени и други европейски пазари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР