Воденото в Турция беше отложено за 6 юли, съобщи БНР.

...
Воденото в Турция беше отложено за 6 юли, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Турски съд отложи делото срещу четиримата български граничари

Воденото в Турция беше отсрочено за 6 юли, заяви БНР.
Съдът в Къркларели одобри настояването на турския юрист на българите към делото да бъде приложено решението на Европейския съд за правата на индивида, който се произнесе в интерес на България.
Четиримата гранични чиновници са упрекнати за от 2008 година.
На днешното правосъдно съвещание юрист Джошкун Молла още веднъж е изискал делото да не се преглежда всъщност с претекст, че по случая има решение на военната прокуратура в България, съгласно което следствието се приключва поради неналичието на осъществено закононарушение.
Адвокат Молла е изискал от съда да приложи решението на Европейския съд в Страсбург по делото, което беше заведено от роднините на починалия Ялчин Ерджан.
 Отложиха делото против четиримата български граничари Отложиха делото против четиримата български граничари
Делото против четиримата български гранични служители на реда в углавен съд в турския град Къркларели, през днешния ден не беше гледано всъщност. Съдеб...
„ Те одобриха моето искане и желаят в този момент решението на Европейския съд по човешките права с превод, изработен на турски, и по-късно ще работят ще работят отново по процедура%, сподели юристът.
Сега следва наказателният съд в Къркларели да извърши процесуалните условия, свързани с решението му българските гранични чиновници да бъдат оповестени за интернационално търсене с алена бюлетина на Интерпол, сподели още юрист Молла.
„ За да може да се направи такава бюлетина, би трябвало да се придобият фотосите, отпечатъците от пръстите на обвинените и други такива информации. Те ще се изискат от българските виновни управляващи. “
Четиримата български гранични чиновници - Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, са упрекнати за гибелта на турски риболовец заради немарливост, както и причиняване на леко пострадване на различен риболовец и увреждане на имущество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР