Воденият от Станимир Стоилов Астана допусна обрат в петия кръг

...
Воденият от Станимир Стоилов Астана допусна обрат в петия кръг
Коментари Харесай

Драматична загуба за Мъри и Астана, ще треперят до последно в Лига Европа

Воденият от Станимир Стоилов Астана позволи поврат в петия кръг от груповата фаза на Лига Европа и загуби с 2:3 семейството на Виляреал.

Казахстанският отбор излезе напред в резултата в средата на първата част, само че малко преди нейния край позволи равнене. През втората част " жълтата подводница " стигна до още два гола и поведе с 3:1. Малко преди края домакините осъществиха втори гол, само че силите им не стигнаха да извоюват най-малко точка.

След тази победа Виляреал е сигурен участник на 1/16-финалите в Лига Европа, до момента в който ориста на Астана в шампионата ще се реши в последния мач от груповата фаза против Славия (Прага).

Иначе през днешния ден дуелът стартира по отличен метод за Астана. В 22-ата минута Кабананга даде преднина за първенеца на Казахстан със страховит шут от отдалеченост. В 40-ата минута обаче Раба изравни, останал самичък против стража на домакините.

След почивката Виляреал стигна до цялостен поврат след два гол на Бакамбю (65', 83'). В 88-ата минута Твумаси понижи изоставането на Астана, само че до края момчетата на Станимир Стоилов не съумяха да стигнат до по този начин мечтания трети гол и инкасираха проваляне.

Във краткотрайното класиране Виляреал е водач с 11 точки. Астана пък заема второто място със 7, следван от Славия (Прага) с 5. По-късно чехите гостува на новобранеца Макаби (Тел Авив), a в последния кръг одобряват Астана. Именно мачът в Чехия ще дефинира кой от двата тима ще продължи напред в шампионата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА  


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР