Водени от дългогодишни проблеми с токови удари и ежедневна липса

...
Водени от дългогодишни проблеми с токови удари и ежедневна липса
Коментари Харесай

Жителите ямболските села готвят пътни блокади заради проблеми с тока

Водени от дългогодишни проблеми с токови удари и ежедневна липса на водоснабдяване, кметовете на над 10 села на територията на община Тунджа започват протестна подписка против за казусът да бъде решен по-скоро. В случай, че управляващите не вземат ограничения, жителите са решени да блокират кръговото кръстовище на републиканския път, водещ към граничния пункт „ Лесово “ .

Кметовете на Козарево, Ханово, Ботево, Калчево и Чарган показаха загрижеността си по време на брифинг с общинското управление, като подчертаха, че казусът визира съвсем всички 44 села в общината. Освен неналичието на електричество, част от обитаемоте места се сблъскват също и с ежедневни спирания на водоснабдяването , защото помпите зависят от електрозахранване. Отбеляза се, че стотици семейства оповестяват за изгорели електроуреди, като казусът продължава към този момент години.

Кметът на село Кизарево зави, представен от „ Българска телеграфна агенция “, че хората към този момент стартират да се усещат като че ли са второ качество

„ Плащаме задоволително високи сметки за ток и вода. Положението към този момент ескалира, това не може да продължи. Готови сме да затворим основни пътни артерии. Явно това е методът в 21-ви век ние да си извоюваме един естествен метод на живот “. 

На брифинга кметовете обявиха още, че са в непрекъснат разговор с EVN , откъдето ги убеждавали, че работят непрекъснато за решаването на казуса, само че все пак токовете удари не стопират

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР