Водената от демократите Камара на представителите на САЩ гласува с

...
Водената от демократите Камара на представителите на САЩ гласува с
Коментари Харесай

Процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп ще има. Той: Това е лов на вещици

Водената от демократите Камара на представителите на Съединени американски щати гласоподава с болшинство за утвърждението на набор от съществени правила за следствието на импийчмънта против президента Доналд Тръмп. 
Мнозинството от депутатите утвърдиха резолюцията, само че гласуването към момента продължава.
Общо 232 депутати гласоподаваха за резолюцията, до момента в който 196 се оповестиха срещу.
Разследването би трябвало да ревизира дали Доналд Тръмп е оказал напън върху Украйна, с цел да я накара да злепостави някогашния вицепрезидент Джо Байдън - любимец на демократите за негов противник на изборите през 2020 година Всичко стартира със известие на " Washington post " за блокирани 400 милиона $ за Украйна. Според неизвестен сигнал, в телефонен диалог сред Тръмп и Володимир Зеленски, американският президент е употребявал парите, като разменна монета против начало на следствие в Украйна против сина на Джо Байдън. " Действията на Тръмп разкриха позорния факт, че президентът се е отметнал от своята клетва, предал е националната ни сигурност и е предал целостта на нашите избори ", съобщи във вторник Пелоси в телевизионно послание.
Тръмп реагира съвсем незабавно след вота на Камара на представителите, с който се дава зелена светлина на следствието за импийчмънт. Той назова хода " Най-големият лов на вещици в американската история! "
Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам упрекна опозиционните демократи, че имат " побъркана фикс-идея за този противозаконен импийчмънт ". 
" Демократите гласоподаваха всеки ден да губят скъпо време за срамния импийчмънт – безразсъден привързан опит за заличаване на президента ", сподели тя, представена от Агенция Франс Прес. 
Преди повече от седмица Тръмп също съобщи, че импийчмънтът е линч против него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР