Водата за уста присъства в ежедневната рутинна грижа за устната

...
Водата за уста присъства в ежедневната рутинна грижа за устната
Коментари Харесай

10 необичайни приложения на водата за уста

Водата за уста участва в ежедневната рутинна грижа за устната празнина на огромна част от нас. Известно е, че тя понижава развиването на плака и гингивит.

Поради своите антисептични и дезинфекциращи свойства този артикул намира куп други приложения в всекидневието ни.

Със сигурност някои от тях ще ви изненадат. Ето кои са останалите приложения на водата за уста.

1. За лечение на гъбички по ноктите

Водата за уста съдържа тимол - вещество с противогъбични свойства, което отстрани гъбичките. То подсигурява бързо облекчение на признаци като чувство за парене и несъразмерен сърбеж.

Също по този начин,  действа като антисептик за попречване на по-нататъшна зараза.

За задачата напоете два памучни тампона с вода за уста и ги прикрепете посредством превръзка към проблематичното място за към 45 минути. След това измийте и подсушете усърдно. 

2. За усмиряване на сърбежи по кожата

Водата за уста неотложно успокоява сърбежите по кожата. Достатъчно е да нанесете малко количество от нея върху засегнатата зона 2 или 3 пъти дневно.

3. За избелване на ноктите

Смесете равни количества вода за уста и оцет. Нанесете сместа върху нокътната плочка и изчакайте 20 минути. След това деликатно изтъркайте ноктите с мека четка за зъби. Повтаряйте процедурата всекидневно, до момента в който ноктите ви възвърнат естествения си цвят.

Може и непосредствено да ги накиснете във вода за уста. Правете това всекидневно в продължение на една седмица, по-късно прекъснете за 1 седмица и повторете още веднъж процедурата.

4. За унищожаване на пърхот

Нанесете малко вода за уста непосредствено върху скалпа. Масажирайте благодарение на върховете на пръстите си с кръгови придвижвания за няколко минути. Изчакайте 5 минути, след което измийте с обичания си шампоан. Изпълнявайте това 2 или 3 пъти седмично.

5. За унищожаване на въшките

Масажирайте скалпа и косата с малко вода за уста.

Сложете си шапка за душ и останете по този начин за 2 часа. След това измийте косата с мек шампоан.
Докато е към момента леко влажна, използвайте гребен за въшки, с цел да премахнете мъртвите въшки и останалите яйца от тях. Повторете процедурата няколко следващи дни. Методът може да бъде прибавен и при дребни деца.

6. За омекотяване на напуканите пети

За да се избавите от сухите и напукани пети, накиснете краката си в разтвор от 1 чаша вода за уста и 2 чаши топла вода. Процедурата продължава 20 минути и се ползва един път седмично. 

7. За лекуване на акне

Измийте добре лицето си с хладка вода.

Намажете проблематичните сектори с вода за уста и по-късно нанесете обичания си крем.

8. За елиминиране на неприятната телесна миризма

Водата за уста може да се употребява и като дезодорант. Тя отстрани микробите, отговорни за неприятната телесна миризма. Просто втрийте в региона на подмишниците или други проблематични зони памучен тампон, пропит с течността.

9. За разчистване на пода и тоалетната
 Почистващите води за уста обезвреждат ковид за 30 секунди Почистващите води за уста обезвреждат ковид за 30 секунди
Някои води за уста и перорални антисептици могат да деактивират човешки коронавируси и, съгласно ново изследване, оказват помощ за понижаване на...

Добавете 1 чаша вода за уста към половин кофа вода. Използвайте получения разтвор за разчистване на пода.
За да почистите тоалетната паница, изсипете 1 чаша вода за уста в нея, изчакайте 30 минути и по-късно почистете с четка.

10. За дезинфекциране на прането

На правилото, по който убива нездравословните микроорганизми в устната празнина, водата за уста отстрани микробите от прането.
Уверете се само, че тя не съдържа изкуствени оцветители, с цел да не остави петна по облеклата ви.

Добавете 1 чаша вода за уста в отделението за препарат на пералнята. Изсушете облеклата на слънце за още по-добри резултати.

Водата за уста може да се употребява и за дезинфекциране на пералнята. Изсипете една чаша от нея непосредствено в барабана или в отделението за препарата и стартирайте цикъл на висока температура, без да слагате облекла в пералнята.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР