Водата във всички населени места в общините Карлово и Сопот

...
Водата във всички населени места в общините Карлово и Сопот
Коментари Харесай

Водата в Карлово и Сопот вече е годна за пиене и готвене

Водата във всички обитаеми места в общините Карлово и Сопот към този момент е годна за пиянство и готвене. Това оповестиха от  Регионална здравна ревизия (РЗИ) - Пловдив.

Направени са две поредни проби, които са посочили положителни физико-химични и микробиологични индикатори. На това съображение РЗИ подвига наложената след наводненията от 2 септември възбрана за потребление на водата от водопроводната мрежа за друго, с изключение на за битови потребности.

В разчистването на наводнените карловски села се включиха доста съпричастни жители от страната. Представители на Доброволното формирование в град Елена помагаха за ликвидирането на вредите в Каравелово. За три дни те помагаха с физическа сила при укрепването на къщи, оправянето на улици, стадион, детска градина и други.

Населението в карловските села изтърпя близо месец без вода, откакто поради потопа и наводненията там тя се оказа негодна за битови потребности. Заради прекратени от стихията водопроводи в началото в Карловско нямаше вода, а след това водоподаването беше възобновено, само че водата не ставаше за пиянство.

За да подкрепи хората, държавното управление взе решение за отблокиране от Държавния запас на бутилирана вода за питейни потребности. Безвъзмездно бяха предоставени 200 000 литра вода за застраховане потребностите на популацията на територията на общините Карлово и Калояново и в с. Трилистник, община Марица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР