Водата от водопровода е негодна за пиене и приготвяне на

...
Водата от водопровода е негодна за пиене и приготвяне на
Коментари Харесай

Водата на засегнатите от наводнението в Карловско е негодна за пиене

Водата от водопровода е негодна за пиянство и подготвяне на храна в района на засегнатите от наводнението по поречието на река Стряма, Карловско. Тя може да се употребява единствено за битови потребности. Това оказва се от рекомендации на Регионалната здравна ревизия в Пловдив, публикувани до медиите.
Прочетете още
За пиянство и подготвяне на храна да се употребява бутилирана минерална/трапезна вода или вода, обезпечена от цистерна. Под възбрана е и водата, добита от кладенци и сондажи на територията на частни парцели. При поява на признаци от стомашно-чревно заболяване – диария, повръщане, настинка, температура, обща уязвимост, неотложно потърсете лекарска помощ, поучават от РЗИ.

Забраната е в действие до приемане на трайни поредни лабораторни резултати, че водата е годна за питейно-битови цели.

От РЗИ поучават още участниците при разчистването на засегнатите обитаеми места наложително да употребяват персонални защитни средства. Според специалистите от инспекцията е належащо да се почистят всички канали и дерета и да се отводнят частни и общински парцели, да се дезинфекцират улици, къщи и пространства, в които се съхраняват храни, и да се извърши цялостна спешна стерилизация и дезинсекция.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР