Водата от варените картофи е полезна както за здравето, така

...
Водата от варените картофи е полезна както за здравето, така
Коментари Харесай

Водата от варените картофи е полезна в градината

Водата от варените картофи е потребна както за здравето, по този начин и в градината.

Сокът от сурови картофи, както и водата, в която сте варили картофи са чудесни за решение на доста здравословни проблеми, само че те също по този начин са потребни в семейството и в градината.

Какво съдържат картофите?
Картофите са доста скъп източник на витамин С – изключително суровите, при варенето този витамин понижава. Въпреки това, даже след подготвяне, картофите остават главен източник на калий, магнезий, калций, цинк, флуор и фосфор, мед и желязо!

Картофите имат позитивен резултат върху положението на мускулите, ставите, само че също по този начин и на кожата, косата и ноктите. Те оказват помощ за повишение на имунитета и спокойствието. Те имат позитивен резултат върху сърцето и кръвоносните съдове – даже понижават кръвното налягане и равнищата на холестерола и контролират метаболизма и хемопоезата.

Но дано забележим какви са потребните им свойства за градината.

Срещу листни въшки
Най-добре е да варите картофите с обелката. Изсипете водата в спрей бутилка и напръскайте засегнатите растения.

Сок от сурови картофи
Има позитивен резултат върху храносмилането и има леко слабително деяние. Подходящ е и за хора, които страдат от язва на стомаха или дванадесетопръстника – пийте по половин чаша дневно за към седмица. За мирис може да добавите малко мед.

Ако страдате от киселини, изпийте една супена лъжица от този сок преди ястие.

Ако страдате от неприятен мирис, правете си гаргара. Можете да го употребявате и при тонзилит, афти или инфектиране в устата.

Ако страдате от екзема, суха кожа или ревматизъм, прибавете сок от картофи към водата във ваната.

Сокът от картофи е превъзходен тоник за кожата – отстранява непотребното омазняване и бактерии.

Чистият сок от сурови картофи е богат на ензими и витамини, соланинът е ефикасен при регенериране на уплашена кожа, напукана кожа и грижа за ноктите.

Водата от варените картофи
Водата има сходни потребни резултати, въпреки и малко по-слаби. Също по този начин е богата на магнезий и калий. Тя също може да лекува, само че и да почиства:

Една чаша от тази вода седмично е задоволителна, с цел да се отървете от непотребните течности и да намалите киселинността на тялото.

Тя може да се трансформира в основа за една бърза чорба.

Тази вода е потребна и при инфектиране в устната празнина или за лекуване на пародонтоза.

Можете да употребявате тази вода и с цел да имате красива и блестяща коса.

Вижте още: Мазнини в тялото тази напитка ги изсмуква. Пийте заран и вечер!

Топлата и солена вода от картофи е отлично средство за разчистване – измива загорели тигани, полира стъкло и приборите за хранене, почиства и мръсното стъкло на вратата на фурната. Можете да я употребявате и за разчистване на балатума – той ще бъде като нов.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР