Водата от тестените изделия се нарича течно злато. Това е

...
Водата от тестените изделия се нарича течно злато. Това е
Коментари Харесай

7 причини, поради които не трябва да изливате водата от тестените изделия в мивката

Водата от тестените произведения се назовава течно злато. Това е по този начин, тъй като може да се употребява наново и то не постоянно за кулинарни цели

Какво нормално вършиме с пастата, откакто е сварена? Точно по този начин, изсипвате я в гевгир, с цел да се отцеди водата. И в това време вършиме голяма неточност: специалистите твърдят, че нишестената течност, останала след варене, е способна на чудеса. Те посочват седем метода за потребление на „ макаронената вода “.

1. Сос за спагети

Водата от сварените макарони е идеалната основа за сос . Има сол, нишесте, а в случай че добавите олио, подправки, сирене, получавате страховит сос с копринено мека текстура. „ Това е разликата сред пастата от италиански ресторант и паста, сервирана в елементарна сладкарница “, споделят готвачите.

Вярно е също, че същинската паста е пастата от твърда пшеница, която попива соса, тъй че да се получи ядене с най-богат усет. Евтината паста не е способна на това.

2. Течност за миене на съдове

Да, тази вода наподобява мръсна, както и съдът, в който сте варили спагетите или макароните. Но това е единствено на външен тип. Всъщност нишестето във водата за паста работи като почистващ сътрудник. Разтваря замърсяванията по чинии и тигани, просто би трябвало да ги напълните с тази течност и да ги оставите да престоят известно време. И тогава остава единствено да се измие нишестеният филм от съдовете.

3. Тор за цветя

Естественото нишесте е богато на витамини и минерали. Следователно, водата от пастата ще бъде потребна за стайните растения. Разбира се, преди да полеете цветята, водата би трябвало да се охлади. И е по-добре, в случай че в тази вода няма сол, защото солта няма да донесе изгоди на растенията.

4. Маска за коса

Ако на косата ви липсва искра, направете маска с макаронена вода. Въпреки че думата „ маска “ тук звучи даже прекомерно мощно. Препоръчително е просто да навлажнете косата с течността, останала след варенето на пастата, и да я държите 10 минути. След това измийте с шампоан както нормално. Косата неотложно ще върне блясъка и ще стане по-сияйна.

5. Основа за теста

Специалистите поучават да вършиме тесто с такава вода – с квас или без квас. В първия случай ще получите отличен домакински самун, във втория идеална основа за пица. Нишестето ще придаде на тестото нов колорит на усет и ще го направи по-въздушно и меко.

6. Сос песто

Зеленият благоуханен сос се подготвя по следния метод: смилат се в блендер ядки, чесън, босилек , настърган пармезан, прибавя се малко сол и зехтин, с цел да се получи пюре.
А можете да налеете и малко вода от макароните дружно с олиото, с цел да стане сосът по-гладък, компактен и еднообразен. Между другото, това е може би един от най-лесните сосове в света.

7. Лек за изтощени крайници

Цял ден на крайници, нищо чудно, че вечерта единственото, което усещате е тежест. Оказва се, че водата от пастата ще ви помогне да се справите с това. Минералите и витамините, които съдържа, оказват помощ да се облекчи болката и тежестта. Просто би трябвало да загреете водата до приятна температура и да потопите краката в нея. Няколко минути – и болката ще се отдръпна.

източник: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР