Водата не само е видимо прозрачна и бистра, като в

...
Водата не само е видимо прозрачна и бистра, като в
Коментари Харесай

Varna24.bg провери: Морето на крайбрежната ивица във Варна е чисто! Потвърдиха го и анализите на РЗИ


Водата освен е очевидно транспарантна и бистра, като в нея не се виждат никакви съществени механични боклуци, само че и по микробиологични индикатори е с чудесно качество, сочат данни от проверкат ана РЗИ-Варна, осъществена през предходната седмица.   

Взетите проби за чревни ентерококи и ешерихия коли при норма 100 куб.см са съпоставени с резултатите от 19 май, когато бе осъществено първото пробовнабиране, с тези от 9 юни и сочат следното:

За плаж " Панорама " от 19 май индикаторите са 15 за чревни ентерококи и под 15 за ешерихия коли. Пробите от 9 юни за този плаж сочат под 15 и за двете бактерии.

Плаж " Морско казино " на Златни пясъци за 19 май и 9 юни за чревни ентерококи са с норма 15, а за ешепихия коли под 15. 

Плаж Ревиера против Ревиера бийч Златни пясъци за май и юни е с правила под 15 за двете бактерии. 

Такива са резултатите и за плаж Кабакум централен.

Пробите от морето в к.к. " Слънчев ден " против хотел " Марина " за 19 май регистрират индикатор 30 за чревни ентерококи и 15 за ешепихия коли, на 9 юни индикаторите и за двете бактерии са под 15. 

През май и през юни индикаторите за водата на огромния плаж против ресторант " Черноморец " в к.к. " Св. Св. Константин и Елена " са с индикатори под 15 за двете бактерии. 

Плажът под Минераллния басейн, дребен плаж Малка Ривиера и плажът Сент Елиас в курорта са със  същите отлични индикатори през май и юни.

Градският плаж Бриз 3-Буните е със същите индикатори 15 и под 15 за 19 май и 9 юни, сочи анализът на РЗИ-Варна.

Данните за Офицерския плаж във Варна сочат, че на 19 май е имало завишение на двете бактерии от 177 при норма 100, само че към 9 юни индикаторите са 15. 

На Централния плаж във Варна към дата 19 май анализът сочи индикатори от 45 за чревни ентерококи и 15 за ешерихия коли. Към 9 юни индикаторите за първата бактерия са 15, а за втората 46, което също е в нормата. 

Анализът на Южният плаж демонстрира стойности под 15 от 19 май и надлежно 77 за чревни ентерококи и 30 за ешерихия коли от дата 9 юни. 

Драстично повишени стойности демонстрира анализът за плажът в " Аспарухово " от 19 май, когато за чревни ентерококи са регистрирани индикатори от 177, а за ешерихия коли от 390. Пробите за този плаж от 9 юни обаче демонстрират стойности по 15 за двете бактерии.

С отлични индикатори на морската вода са плажовете и в околност " Фичоза " под хижа " Ветеран ", плажа на хижа " Черноморец ", плажът на Паша дере, плаж " Романтика " в Камчия, Централен плаж Шкорпиловци, плаж Бяла-Карадере, Централен плаж-Бяла, плаж " Чайка " в Бяла и плажът под някогашен къмпинг " Луна " в Бяла. 

Целият разбор на специалистите от РЗИ-Варна може да видите ТУК!

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР