Водата, която пият софиянци, се пречиства и дезинфекцира в четири

...
Водата, която пият софиянци, се пречиства и дезинфекцира в четири
Коментари Харесай

Четири станции пречистват водата на София, проблеми с качеството няма

Водата, която пият софиянци, се пречиства и дезинфекцира в четири станции. Проби от водата се взимат, както от тях, по този начин и от още 140 места от водопроводната мрежа на столицата. Отклонения от условията за качество на питейната вода не са откривани.
Проби се вършат непрекъснато – за метали, органични замърсители. Проверява се усетът и цветът.
" С едни високотехнологични апарати, които всеки ден следим качеството, с онлайн мониторинг, който непрекъснато следи индикаторите на водата”, изясни Весела Стефанова, старши управител лабораторен комплекс на " Софийска вода ", пред bTV.
Изследвания на водата на здравните инспектори в последните три дни не посочили нищо тревожно.
„ Аз не знам различен артикул, който да търпи такава жестока форма на надзор. При качеството на софийската вода да пуснеш подобен слух от човешка позиция е непоносимо деяние”, разяснява доктор Ангел Кунчев.
Питейната вода в столицата идва от язовирите Искър и Бели Искър. И двете уреди са обекти от националната сигурност.
„ Няма директен достъп на жители до вододайните зони. Всички, които доближават, са поканвани от полицията да се отдалечат”, сподели Станислав Станев, шеф употреба на " Софийска вода ".
Видеонаблюдение има единствено на Бели Искър.
Припомняме, че в неделя депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков провокира суматоха измежду столичани със собствен пост във Фейсбук, в който написа, че водата в София може би е нечиста. Институциите изрично отхвърлиха това изказване. Днес пък от ГЕРБ внесоха сигнал до прокуратурата против Ерменков и настояха Българска социалистическа партия да изиска оставката му, а в случай че той не я даде - да бъде изпъден от Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР