Водата е сред основните ресурси за живота на хората, селското

...
Водата е сред основните ресурси за живота на хората, селското
Коментари Харесай

Чиста вода до офиса и дома: Vodiko предлага иновативни решения

Водата е измежду главните запаси за живота на хората, селското стопанство и промишлеността. Социалният и стопански напредък се основават и поддържат точно на този първокачествен запас. A съществуването и лесният достъп до безвредна и качествена вода е главно човешко право.

Какво обаче е действителното положение на този първокачествен запас? По данни на Световната здравна организация към 1.1 милиарда души по света пият небезопасна вода.

За благополучие България се отличава с релативно огромни ресурси от пресни и годни за консумация водни запаси спрямо други европейски страни. Последният отчет за ръководството на водните запаси, който преглежда положението към 2020 година, демонстрира, че се резервира наклонността за възстановяване качеството на повърхностните води във връзка с главните физико-химични индикатори.

Но огромният проблем е преносната мрежа, която е мощно амортизирана и самата тя утежнява качеството на водата. В тази връзка доста домове и офиси търсят други възможности, а те в общия случай са или закупуване на бутилирана вода, или търсене на способи за нейната дестилация.
Иновативни технологии за филтриране
Българската компания Vodiko предлага на пазара решения за дестилация посредством новаторски технологии, които подсигуряват здравето на хората, с грижа към природата. Фирмата предлага решения както за дома, по този начин и за работното място – без значение дали е офис, или друго работно закрито пространство.

Иновативните машини на компанията употребяват метода на противоположна осмоза за напълно филтриране на водата. Самият развой започва с филтър за твърди частици, който улавя главните замърсители, като прахуляк, наслойка и наслойка. След това водата минава през TCR мембрана, с цел да бъдат отстранени химикалите, разтворите и хлора. След филтрацията на главните замърсители следва процесът на противоположна осмоза, премахващ останки от олово, живак и арсен. Последният филтър усъвършенства и овкусява водата, с цел да обезпечи по-приятно и утоляващо жаждата чувство.
Ползите от водата за индивида
Необходимостта да се употребява чиста вода в задоволително количество, с цел да действа човешкият организъм вярно, едва ли има потребност от доказване. Но въпреки всичко ще ви представим някои обстоятелства, които всеки човек е добре да знае. 

Човешкото тяло се състои от над 60% вода, а мозъкът – от над 75%. За да се поддържат естествените равнища и организмът да работи добре, той има потребност от най-малко 7 – 8 чаши вода на ден. По време на работа обаче, което в общия случай е към 8 часа дневно, настоящите задания постоянно обземат съзнанието, тъй че те, а не здравето, излизат на напред във времето.

А при липса на машина за вода или друга опция за обезпечаване на чиста живителна течност, е доста евентуално да се стигне до дехидратация. Основен проблем е, че човек рядко усеща толкоз явно признаците на дехидратация, за разлика от други здравословни проблеми, да вземем за пример болките в гърба, породени от прекалено много стоене в на офисния стол.

Ако хидратирането е постоянно, то оказва помощ за смазване на ставите и очите, кожата е по-здрава, а храносмилането – оптимално. Токсините се извеждат от организма по-активно посредством водата, а силата на цялото тяло се покачва.

Недостатъчното хидратиране понижава концентрацията, само че може да докара и до дисбаланс на соли, който предизвиква по-сериозни проблеми. Казано по различен метод – най-хубавото решение против главоболието на работното място, леката изнемощялост или раздразнителността е изпиването на чаша вода.

При съществуване на повече стрес и напрежение в всекидневието би трябвало да се приема повече вода, с цел да се подтиква мозъкът и цялото тяло до оптимално положение. Тоест, пиенето на вода може да се окаже обезщетителен метод за справяне със напрежението и повишение на продуктивността.
Решения за дома и офиса
Екипът на Vodiko схваща чудесно значимостта на водата и нуждата чиновниците във компаниите и членовете на семействата да имат елементарен и сигурен достъп до нея. В тази връзка компанията предлага няколко съществени типа машини за дестилация, подобаващи както за дома, по този начин и за офиса.

Всяка от тях може да се употребява съгласно пространството, броя на консуматорите и техническите ѝ параметри.

Самата апаратура се прави от експертите на компанията и всичко се случва бързо и елементарно. След това машината не изискват непрекъсната поддръжка, като се обслужват един път на 12 месеца.
Ползите за природата
Използването на машини за вода е от изгода и за природата, а фирмите, отказали се от пластмасата в интерес на устойчивото решение, са икономически, обществено и екологично виновни.

Повечето хора знаят, че пластмасовите бутилки за вода са нездравословни за околната среда, само че това, за жалост, не води до забележителен спад в потреблението им. Въпреки че преработването е по-достъпно отвсякога, в световен мащаб по-голямата част от пластмасовите бутилки за вода не се употребяват наново. Обикновено те се озовават в сметищата и даже в океана.

Именно потреблението на различни способи, като филтрирането на вода, е един от най-лесните способи за понижаване на пластмасовото замърсяване. Монтирането на сходен апарат не изисква метаморфоза на пространството и непостижими суми, а резултатът в множеството случаи надминава упованията.

Материалът е квалифициран в партньорство с „ Брейктайм “ АД.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинVodiko Водико чиста вода филтрирана вода машина за вода ПоследниНай-четениКомпании 56 Чиста вода до офиса и дома: Vodiko предлага новаторски решения Компании 1008 Мъск предизвести за опцията Twitter да банкрутира Финанси 1544 „ Няма време за пауза “: ЕЦБ ще е безпощадна с лихвите Накратко 932 Вечерни вести: Цената на газа отново потегля нагоре; Срив при криптовалутите; Рекорден експорт Компании 10474 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Компании 9690 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Компании 6360 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Политика 5058 Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “ Всички новиниЕнергетика 56 Компенсациите за бизнеса вършат българското произвеждане конкурентноОще от КомпанииВиж всичкиМъск предизвести за опцията Twitter да фалираБългарската креативна организация proof. се причисли към световната мрежа by The networkПърва в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР