„Водата е изключително ценен ресурс и трябва много внимателно и

...
„Водата е изключително ценен ресурс и трябва много внимателно и
Коментари Харесай

Емил Димитров поканил Ивелина Василева в МОСВ, но тя отказала

„ Водата е извънредно скъп запас и би трябвало доста деликатно и с грижа да я опазваме и използваме. Необходимо е да се поставят доста старания за рационализация на ВиК мрежата, за нейната рехабилитация”, разяснява в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва, ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народно събрание.

„ Това, което е позволено да се случи в Перник, е поредност от пропуски и неточности и на локално равнище, и на административно. От управническа позиция регистрирам, че е имало пропуски и неточности. Трябвало е да се вземат ограничения още при първите индикации, че понижава количеството вода в язовира, а това е било в края на пролетта началото на лятото”, разяснява още Василева.

Ивелина Василева: Случилото се в Перник е безобразно, само че има различни разновидности

Тя изясни, че и ВиК сдружението, и общината, и регионалната администрация са знаели, че понижава количеството вода в язовира, по тази причина е трябвало най-малкото да сигнализират, с цел да се вземат съответни дейности.

„ Важно е, че още когато беше открит казусът, държавното управление взе светкавични ограничения и през вчерашния ден беше оповестено решението, което ще облекчи ситуацията в Перник. Чест прави на премиера, че се ангажира с решаването на незабавните въпроси и с отпущането на средства”, съобщи Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва.

Министерски съвет с изключителни ограничения поради водната рецесия в Перник, ще отбиват води от "Белмекен "

Тя увери, че прехвърлянето на вода от язовир „ Белмекен” към Перник през водопреносната мрежа на София, няма да засегне жителите на столицата.

„ София се водоснабдява главно от язовир „ Искър”, там има вода най-малко за 3 години напред”, съобщи Василева.

"Софийска вода ": Няма да има проблеми с налягането на водата в столицата

Тя призна, че е била поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, само че е отхвърлила предлагането.

Димитров за новия си прякор: Всякак са ме наричали

„ Гарантирах на новия министър цялостната си поддръжка и при нужда да оказвам помощ. Но аз съм ръководител на Комисията по околна среда и водите в Народно събрание. Смятам, че мястото ми е в Народното събрание”, сподели Василева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР