Водата е един от основните и съществени елементи в живота

...
Водата е един от основните и съществени елементи в живота
Коментари Харесай

Колко вода трябва да пие бебето и малкото дете

Водата е един от главните и основни детайли в живота на всяко живо създание. Тя е натурален източник на минерали и доста други субстанции, които са в положение да обезпечат вярното действие на тялото.

В интервала на напредък обаче водата има още по-специално значение.

Но какъв брой в действителност вода би трябвало да пие едно дете?

Зависи от възрастта

Известно е, че на бебето не би трябвало да се дава вода до най-малко 6-месечна възраст. Това е по този начин, тъй като на тази възраст децата имат по-солидна и пълноценна храна - кърмата, която им доставя и потребността от вода.

Но в случай че бебето се храни с приспособено мляко, водата е нужна, като съответните количества е най-добре да бъдат избрани от педиатъра, съгласно наддаването на тегло и самостоятелното положение. Тя не трябва да надвишава количествата мляко. Някои педиатри отхвърлят пиенето на вода и при сходно хранене.

След отбиването децата би трябвало да стартират да одобряват доста повече вода, в сравнение с възрастните. Всъщност те се нуждаят от 10-15% от телесното си тегло вода всеки ден, до момента в който при възрастните нуждата е едвам 4%.

Защо е значимо

Пиенето на вода е от значително значение, защото детето ще почувства недостиг заради неналичието или понижените количества кърма.

Ако обаче се дава вода по време на кърмене или неправилни количества при хранене с приспособено мляко, това би имало разнообразни отрицателни последствия.

Възможно е да се стигне до недохранване, породено от обстоятелството, че стомахът се цялостни с вода. А това към този момент може да докара до погрешно развиване в растежа. Възможно е да се натоварят бъбреците, които към момента не са подготвени да обработват непотребните течности и да се стигне до дефицит на натрий. И финално – да се стигне до хиперхидратация, която пък предизвиква унесеност, отичане на лицето и прекомерно ниска телесна температура.

По материали от Mamma sto bene / източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР