Vodafone Group Plc., най-големият европейски телеком, признава във вътрешни документи,

...
Vodafone Group Plc., най-големият европейски телеком, признава във вътрешни документи,
Коментари Харесай

Най-големият европейски телеком е открил вратички в оборудването на Huawei

Vodafone Group Plc., най-големият европейски телеком, признава във вътрешни документи, че телекомуникационното съоръжение на Huawei има " малки врати ", които разрешават на китайската компания неоторизиран достъп, написа Bloomberg, базирайки се на въпросните документи и свои източници.

Документите показват, че през 2009 и 2011 година Vodafone е разкрила преднамерено оставени пропуски в сигурността в домашните рутери на Huawei, които дават на компанията неоторизиран достъп до интернет трафика на частни и бизнес консуматори в Италия.

Китайската компания по-късно твърди, че казусът е бил отхвърлен, само че повторна инспекция на Vodafone открива, че компанията е излъгала.

Телекомът открива " малки врати " и в друго съоръжение, предоставено от Huawei.

Според документите, посредством пропускът Huawei или трета страна може да получи достъп до домашната мрежа и персоналния компютър на потребителите.

Разкритието идва на фона на множеството предизвестия от страна на Съединените американски щати, че оборудването на Huawei съставлява риск за сигурността на страните, които го употребяват. Вашингтон приканва столиците да забранят потреблението на китайския производител при построяването на телекомуникационните мрежи от последващо потомство. Съединени американски щати се тормозят още и от въздействието на комунистическата партия в Китай върху компанията. Huawei отхвърля обвиняванията.

Забраната на китайската компания обаче е мъчно. Въпреки откритите " малки врати ", основаната в Лондон Vodafone продължава да подписва контракти с Huawei поради по-ниските цени.Все отново, Австралия, Япония, Тайван и Съединени американски щати, които дават отговор за 32,6 % от международната стопанска система, към този момент са издали възбрана за потребление на съоръжение от Huawei. Най-вероятно такава ще има и в Канада и Нова Зеландия.

Миналата седмица стана ясно, че Англия ще допусне Huawei в построяването на 5G мрежата, само че единствено в избрани некритично значими елементи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР