Водачката в световната тенис-ранглиста при жените Ига Швьонтек продължава перфектния

...
Водачката в световната тенис-ранглиста при жените Ига Швьонтек продължава перфектния
Коментари Харесай

Ига Швьонтек продължава силната си серия в Близкия Изток

Водачката в международната тенис-ранглиста при дамите Ига Швьонтек продължава съвършения си интервал на шампионатите в Близкия изток, откакто се класира на полуфинал в Дубай. Полякинята, който е и №1 в схемата, преодоля на четвъртфинал китайката Чжън Цинвен с 6:3, 6:2.

Защитаващата купата си от Доха Швьонтек се нуждаеше от 86 минути, с цел да победи тази съперничка за повторно тази година и общо за шести в срещите им досега.

Днес тя нито веднъж не си разреши да загуби сервис против тази съперничка, както и избави три точки за пробив. На собствен ред тя проби подаването на Чжън три пъти и се класира за полуфинал.

Там нейна съперничка ще бъде 25-годишната рускиня Анна Калинская, която победи в три сета №3 в шампионата Коко Гоф (САЩ) – 2:6, 6:4, 6:2. Рускинята, която доближи до четвъртфинал на Откритото състезание на Австралия, през днешния ден осъществя шеста поредна победа, стартирайки от квалификациите. Тя се намира без подозрение в пика на кариерата си, попадайки за първи път в топ 30 на ранглистата на WTA.



В другата полуфинална среща излизат една против друга две непоставени тенисистки. Ясмин Паолини от Италия в профил Елена Рибакина (Казахстан и №4 в турнира) без игра, защото Рибакина се отхвърли. В другия мач Сорана Кърстя (Румъния) се оправи с №7 Маркета Вондроушова (Чехия) с 2:6, 7:6 (1), 6:2.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР