Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек заяви, че

...
Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек заяви, че
Коментари Харесай

Ига Швьонтек иска да бъде като Надал

Водачката в международната класация по тенис Ига Швьонтек съобщи, че се усеща най-удобно на клей, само че се надява, че сходно на идола си Рафаел Надал ще печели трофеи на всички настилки, с цел да стане една от великите в тениса.

21-годишната полякиня завоюва Откритото състезание на Франция през 2020-ра и 2022-ра, а през предходната година победи и на Откритото състезание на Съединени американски щати.

" Мисля, че в случай че искаш да бъдеш най-хубавият в тениса, би трябвало да играеш устойчиво на всички настилки. Все още се натъкмявам на трева. Знам, че сезонът на трева е значима част от Тура и би трябвало да се оправям на по-високо равнище ", разяснява Швьонтек.

Тя даде за образец испанеца Рафаел Надал, който се трансформира в преобладаващ състезател на клей в последните две десетилетия с 14 купа от " Ролан Гарос ", само че сграбчи и няколко трофея от останалите три шампионати от Големия шлем.

" Както виждате Рафа, който е определян като експерт на клей, е спечелил толкоз доста шампионати на твърди кортове и на трева. Целта е да бъда добра на всички места. Винаги ще има тенисисти, които се усещат по-добре на клей или на твърди кортове, тъй че е въпрос на техника или просто да се приспособиш ", изясни Ига Швьонтек.

Швьонтек чака мач с хърватката Дона Векич в четвъртия кръг на шампионата в италианската столица Рим, където е в серия от 13 триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР