Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек се класира

...
Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек се класира
Коментари Харесай

Швьонтек и Рибакина се класираха на четвъртъия кръг в Рим

Водачката в международната класация по тенис Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на шампионата по тенис на клей в Рим от сериите УТА 1000.

Полякинята се оправи с 6:2, 6:0 с украинката Леся Цуренко за единствено 77 минути игра, като съумя да завоюва 12 следващи гейма във втори следващ мач. Изненадващо Цуренко откри дуела с пробив, а по-късно взе и първото си подаване, с цел да поведе с 2:0. До края на мача обаче украинката не завоюва нито един гейм повече, като по този начин Швьонтек към този момент има три извоювани сета на нула в общо четири изиграни на шампионата в италианската столица.

В идващия кръг двукратната шампионка на " Ролан Гарос " ще играе с победителката от мача сред Дона Векич от Хърватия и Людмила Самсонова от Русия.

Към четвъртия кръг в Рим продължава и поставената под номер 7 Елена Рибакина. Националката на Казахстан водеше с 4:3 гейма против Анна Калинская, когато рускинята се отхвърли поради контузия.

В идващия кръг Рибакина ще има за съперничка чехкинята Маркета Вондроушова, която победи със 7:5, 6:3 поставената под номер 9 Мария Сакари от Гърция.

В конфликт сред две някогашни шампионки от " Ролан Гарос " латвийката Йелена Остапенко пречупи чехкинята Барбора Крейчикова със 7:6(2), 6:0. Крейчикова водеше с 5:1 гейма в първия сет, само че не съумя да реализира нищо с преднината си и в последна сметка позволи загуба.

За място на четвъртфиналите Остапенко ще играе с рускинята Дария Касаткина, която се наложи със 7:5, 4:6, 7:6(2) над Юлия Грабер от Австрия.

Напред в шампионата не престават още испанката Паула Бадоса и чехкините Мари Боузкова и Каролина Мухова, като изключително впечатляващ бе триумфът на Боузкова, която се наложи с 4:6, 6:2, 6:2 над американката Коко Гоф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР