Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) се

...
Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) се
Коментари Харесай

Швьонтек на втори пореден 1/2-финал в Индиън Уелс, Рибакина се справи трудно с Мухова

Водачката в международната класация по тенис Ига Швьонтек (Полша) се класира за полуфиналите и продължава отбраната на купата си на мощния шампионат на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Швьонтек отстрани румънката Сорана Кърстя с 6:2, 6:3 за 82 минути. Полякинята направи серия от осем следващи гейма, с която взе първия сет и поведе с 4:0 във втория, което се оказа решаващо и тя записа 12-и триумф в последните си 13 мача.

" От началото на шампионата се усещам доста удобно. Получавам и страхотна поддръжка от трибуните, което ми дава спомагателна позитивна сила. Никога не е елементарно, когато си защитаващ купата си, само че мисля, че се оправям доста добре и просто играя играта си ", сподели Швьонтек.

За място на финала тя ще срещне шампионката от " Уимбълдън " и десета в схемата Елена Рибакина (Казахстан), която се оправи мъчно с чехкинята Каролина Мухова със 7:6(4), 2:6, 6:4 след 2:45 часа игра. Полякинята ще търси реванш за загубата си от Рибакина на Откритото състезание на Австралия през януари, когато казахстанката доближи до финала.

" Мачът беше доста тежък. Сервирах сносно в третия сет и това несъмнено оказа помощ. Не започнах добре срещата, бях прекомерно мудна. Но най-важното е, че в основните моменти играх добре ", сподели Рибакина.

Казахстанката измъкна първия сет след закъснение от 3:5 гейма и серия от четири следващи точки в тайбрека. Във втората част Мухова доминираше и стигна до равнене след два пробива, само че в третия сет Рибакина поведе още от началото с 3:1 гейма и резервира задатъка си до края.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР