Водачката в схемата Симона Халеп заслужи 22-а титла в кариерата

...
Водачката в схемата Симона Халеп заслужи 22-а титла в кариерата
Коментари Харесай

Халеп най-сетне покори Вечния град

Водачката в схемата Симона Халеп заслужи 22-а купа в кариерата си, откакто победи на мощния шампионат по тенис на червени кортове в италианската столица Рим с награден фонд 1,69 милиона евро. Халеп детронира на финала поставената под номер 2 и миналогодишна шампионка в конкуренцията Каролина Плишкова с 6:0, 2:1 и отричане на чехкинята поради контузия.
. wins the title in Rome after Pliskova retires injured in the second set.

The final score: 6-0, 2-1.
— wta (@WTA) Плишкова изиска здравно спиране след края на първия сет, който продължи единствено 20 минути. Тя опита да продължи, само че поради болки в лявото бедро и кръста, не можа.

Така румънката записа 14-а поредна победа и завоюва трети следващ шампионат. Тя първо взе купата в Дубай през февруари тъкмо преди прекъсването на сезона поради пандемията от ковид. След подновяването на акцията през август тя подвигна и трофея в Прага.
First title in Rome takes the title at the after defending champion Pliskova was forced to retire due to injury -->
— wta (@WTA) Впоследствие Халеп отхвърли присъединяване в Откритото състезание на Съединени американски щати поради здравословни терзания, свързани с COVID-19, а с представянето си в последната седмица направи сериозна поръчка за започващия в неделя " Ролан Гарос ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР