Водачката в схемата Елина Свитолина стартира с убедителна победа на

...
Водачката в схемата Елина Свитолина стартира с убедителна победа на
Коментари Харесай

Свитолина сгази рускиня на старта в Монтерей

Водачката в схемата Елина Свитолина започва с безапелационна победа на шампионата по тенис на твърда настилка в Монтерей (Мексико) с награден фонд 276 750 $. Шампионката през 2020 година надви над рускинята Анастасия Потапова с 6:2, 6:1 за малко повече от час. Тя стартира доста безапелационно и поведе с 4:0, а по-късно взе шест следващи гейма, с цел да затвори мача.

Така някогашната номер 3 в света Свитолина ще играе във втория кръг против миналата през квалификациите първа ракета на България Виктория Томова.

Украинката доминираше на корта против 81-ата в класацията на WTA Потапова. Тя сервираше солидно, завоюва 73,5 % от точките при вкаран първи сервис и избави всичките три благоприятни условия за пробив на съперничката си.

"За мен този мач беше по-специален поради обстановката се сега в Украйна, която е плашеща. От шест дни всички украински тенисисти и всички наши сънародници са ужасени от протичащото се ", разяснява след мача Свитолина, визирайки съветската военна инвазия в страната, която стартира през предходната седмица.

Тенисистката към този момент разгласи, че ще подари извоюваната от наградния фонд през тази седмица на шампионата в Монтерей сума на украинската войска.

"Не играх единствено за себе си, играх за моята страна, играх, с цел да оказа помощ на украинската войска и на хората в потребност. Всяка победа оттук-нататък ще бъде доста специфична. Мисията ми е да обединя нашата тенис общественост да поддържа Украйна, тъй като това, през което прекосяваме, е ужасяващо за всички украинци ", сподели още Свитолина, която проработи 3675 $ за успеха си над Потапова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР