Водачката в ранглистата на WTA Ига Швьонтек (Полша) се класира

...
Водачката в ранглистата на WTA Ига Швьонтек (Полша) се класира
Коментари Харесай

Швьонтек не срещна особени трудности и е на полуфинал в Мадрид

Водачката в ранглистата на WTA Ига Швьонтек (Полша) се класира за първи път на полуфинал на шампионата по тенис в Мадрид откакто мина без особени проблеми през Петра Мартич (Хърватия) с 6:0, 6:3. Полякинята стартира доста мощно против Мартич, която в профил до тук номер 11 в схемата и шампионка от Ролан Гарос Барбора Крайчикова. Но единствено след 69 минути лидерката в ранглистата към този момент беше на полуфинал.

Нейната съперничка в предпоследния стадий преди финала ще бъде Вероника Кудерметова. 24-годишната рускиня Кудерметова, номер 12 в решетката на шампионата, малко изненадващо отстрани миналогодишната финалистка и номер 3 Джесика Пегула (САЩ) с 6:4, 0:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути.

" Харесва ми, че играя по-добре и по-добре от ден дневно. Това е ужасно, тъй като не чаках при започване на шампионата, че ще бъде допустимо. Но аз работих умерено и ето, това чувство през днешния ден се появи ", съобщи Швьонтек, която има към този момент две победи от два мача против Мартич. Първият сет продължи единствено 27 минути, а във втория полякинята се нуждаеше единствено от един пробив. И тя го направи за 4:2 от първи опит, след което взе идващите си две подавания без особени проблеми.

За Кудерметова присъединяване на полуфинала в Мадрид може да се назова най-големия триумф в кариерата й досега, защото е достигала три четвъртфинала на равнище WTA 1000 - всичките през 2022-а година в Индиън Уелс, Ролан Гарос и Гуадалахара. Сега този резултат я класира в топ 4 на подобен шампионат за първи път.

Рускинята изигра чудноват мач, като завоюва първия и третия сет, до момента в който във втория безусловно беше единствено тялом на корта. Първият и третият сет включваха по пет пробива на сервис, като качеството на ретурите на двете съществено надвишаваше това на техните първи сервиси. Кудерметова и в двата сета направи първа брейк, само че и двата пъти не съумя да го задържи. Все отново и последните пробиви ляха нейни, което й разреши да вземе частите.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР