Водачите на микробуси, превозващи нелегални мигранти у нас, получават инструкции

...
Водачите на микробуси, превозващи нелегални мигранти у нас, получават инструкции
Коментари Харесай

Росица Димитрова: Шофьорите на мигрантите имат инструкции от трафикантите да блъскат автомобилите на МВР

Водачите на микробуси, пренасящи незаконни мигранти у нас, получават указания от трафикантите да блъскат полицейските коли, в случай че стартира гонене. Това заяви пред БНР шефът на Гранична полиция основен комисар Росица Димитрова. 11 000 са несполучливите опити за прекосяване на границата ни с Турция за първите два месеца на годината.

От Гранична полиция регистрират напоследък рискова наклонност водачите на микробусите, пренасящи мигранти, постоянно да го вършат дрогирани, изясни основен комисар Димитрова:

„ Имат указания да самокатастрофират или надлежно, в случай че стартира гонене, да не се подчиняват на полицейски разпоредби и още веднъж да провокират злополука с полицейския автомобил, тъй че да причинят и вреда. Има една изключително рискова наклонност, която следим, и тя е тези коли, които транспортират мигранти, да бъдат ръководени от малолетни или пълнолетни лица без дееспособност и използвали наркотични субстанции “.

Огромно нарастване на мигрантския напън по българо-турската граница ни регистрират от Гранична полиция:

„ 50% повече е нарастването на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината досега “.

След като преминат границите ни незаконните мигранти постоянно се укриват в региона до идването на трафикантите, изясни комисар Димитрова:

„ В планината Странджа – гориста околност, много необятен периметър обгръща, в която тези лица се укриват, те са доста деликатни и подготвени да се пазят от дежурства “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР