Водачите на листи на БСП за България“ в Монтана, Враца,

...
Водачите на листи на БСП за България“ в Монтана, Враца,
Коментари Харесай

БСП с писмо до вътрешния министър за купуването на гласове


Водачите на листи на „ Българска социалистическа партия за България “ в Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на пазаруването на гласове.
 
Кандидатите за народни представители от левицата установяват „ извънредно притеснителни обстоятелства за брутално, неприкрито и без терзание правене на описи с гласоподаватели, разпределяне на пари и „ систематизиране на територии “.
 
„ Убедени сме, че органите на Министерство на вътрешните работи имат тази информация и недоумяваме, че не се подхващат плануваните от закона дейности “, се споделя в писмото.
В писмото се алармира, макар сезирането на регионалните структури на Министерство на вътрешните работи, за „ неприемливо безучастие досега при забележими и обществени незаконни деяние за пазаруване на гласоподаватели за избрани партии - на територията на цитираните области това са Движение за права и свободи и ГЕРБ. “
 
„ Става дума за изкривени изборни резултати, става дума за разрушение на доверието на гласоподавателите в целия избирателен развой и демотивация да вземат участие в изборите. Убедени сме, че подчинените Ви структури, които ще сезираме още веднъж, имат нужната информация и настояваме за незабавни законови ограничения за секване на тези пристъпни практики “, обръщат се те към министър Демерджиев.
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР