Водачите да се движат с повишено внимание в тунел Кривия

...
Водачите да се движат с повишено внимание в тунел Кривия
Коментари Харесай

Кривия тунел на главен път Е-79 е без осветление след кражба, трябват 100 000 лв. за ремонт



Водачите да се движат с нараснало внимание в тунел " Кривия " на основния път Е-79 сред Благоевград и Симитли, защото няма осветяване, предизвестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура ".

Причината за мрака в оборудването е кражбата на трансформатор от трафопоста, който осигурява електрическо зареждане за тунела. Тя е осъществена преди шест дни и към този момент има една тежка злополука, станала в тъмния тунел. 

Трафопостът е благосъстоятелност на Областното пътно ръководство в Благоевград и се намира на черен път, вдясно от южния вход на тунела. За ремонта са нужни 100 000 лева, за което е направено искане за разпределяне от АПИ на нужните средства. А до момента в който стане това, тунелът ще е без осветяване, съобщи БНР.

" Пътно оборудване като това не би следвало да остане без електрозахранване заради простата причина, че денем лумените на светлината са един доста висок брой, към 220 000 лумена е светлината денем, и когато влезеш в тунел и той не е добре осветлен се получава едно като черно леке пред вас. Самото око не може толкоз бързо да се приспособи към тъмнината и тогава е извънредно рисково, тъй като, не дай си Боже да се случи нещо пред теб, доста къса и мудна ще бъде реакцията на водача ", разяснява пред Българска национална телевизия пътният специалист Георги Бързаков.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР