Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за 17-и път за четвъртфиналите на Мастърс турнира в Рим

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович се класира за 17-и път на четвъртфиналите от 17 участия на шампионата на клей от сериите " Мастърс " в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Джокович отстрани поставения под номер 13 Камерън Нори от Англия с 6:3, 6:4 за 89 минути.

Сърбинът, който има 6 трофеи и 12 финала на конкуренцията в италианската столица, осъществя ранен пробив и резервира преимуществото си до края на първия сет. Във втората част той пропиля пробив задатък при 2:1 гейма, само че след 3:4 взе 13 от идващите 16 разигравания, с цел да победи. Нори получи физически проблем в края на срещата, като преди последния гейм той изиска и медицински таймаут. Британецът позволи цели 29 непредизвикани неточности против 14 на противника, което натежа.

" Досега всичко е добре в шампионата и се надявам нещата да продължат по този начин. Началото през днешния ден беше малко нервно. Трябваше да стартираме по-рано и забързах загрявката, защото програмата беше изменена поради дъжда. Радвам се, че завоювах в два сета. Всеки ден има нещо (от физическо естество), само че за наслада съумях да играя и се надявам на следващия ден да се усещам още по-добре ", сподели Джокович.

За място на полуфиналите белградчанинът ще се изправи против седмия в схемата Холгер Руне (Дания), който се оправи мъчно с квалификанта Алексей Попирин (Австралия) с 6:4, 5:7, 6:4 след съвсем три часа игра.

Шампионът от 2017 година Александър Зверев (Германия) завоюва през днешния ден доиграването против Джей Джей Уулф (САЩ) с 6:4, 7:5, откакто през вчерашния ден дуелът беше пресечен при 3:3 гейма във втория сет. Така в четвъртия кръг довечера той ще срещне за 15-и път в кариерата си поставения под номер 3 Даниил Медведев (Русия). Медведев има задатък от 8:6 победи, като двамата към този момент играха два пъти през този сезон в сериите " Мастърс " в Индиън Уелс и в Монте Карло, като и в двата случая руснакът осъществя поврат от 0:1 до 2:1 сета.

Миналогодишният финалист и пети в схемата Стефанос Циципас (Гърция) също преодоля третия кръг след 6:3, 7:6(3) против представителя на домакините Лоренцо Сонего. Мачът беше завършен през днешния ден с изиграването на втория сет, в който Сонего пропусна по един сетбол при сервис на противника при 5:4 и при 6:5 гейма, а по-късно в тайбрека Циципас взе пет следващи точки, с цел да победи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР