Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) даде

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) даде
Коментари Харесай

Искри между Джокович и Нори в Рим

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович (Сърбия) даде да се разбере какъв брой сърдит е бил на противника си от Англия Камерън Нори при класирането си за четвъртфиналите на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Рим. Джокович победи Нори с 6:3, 6:4, а в този момент му следва дуел против датчанина Холгер Руне.

Повод за раздразнението на сръбския тенисист не бе единствено това, че Нори го удари с топката в левия прасец откакто той към този момент се бе обърнал с тил. Джокович е забелязал и други признаци на липса на великодушие от страна на британеца, като обърна внимание на обстоятелството, че той е изискал медицински таймаут преди негов сервис.

„ Гледах повтаряне на момента, когато той ме удари. Може и да се каже, че той ме е блъснал несъзнателно. Но не става дума толкоз за това… От самото начало той правеше всички неща, които са му разрешени. Позволено му е да вземе медицински таймаут, да удари състезател. Позволено му е да вика „ Хайде “ в лицето ми съвсем на всяка точка на практика от първия гейм “, разяснява Новак Джокович.

„ Това са неща, които ние състезателите в съблекалнята знаем, че не са феърплей. Не по този метод се отнасяме един към различен. Той провокира напрежението и аз отговорих. Няма да разреша някой да се държи по този метод и просто да наведа глава. Ще отговоря “, продължи сърбинът.

По мотив идващия си съперник Холгер Руне, Джокович съобщи: „ Той някак ми припомня на мен по метода, по който играе. Много е мощен физически и има отлична отбрана, както и стабилен сервис, и нападателни ретури. Чака ме доста физически дуел. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР