Водачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) стартира с победа на

...
Водачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) стартира с победа на
Коментари Харесай

Без проблеми за Медведев и Циципас на старта в Ротердам

Водачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) започва с победа на шампионата по тенис на твърда настилка в Ротердам (Нидерландия) с награден фонд 2 милиона евро.

Вицешампионът от предишния сезон Циципас завоюва със 7:5, 6:1 против Емил Руусувуори (Финландия) в първия си мач след изгубения край на Откритото състезание на Австралия в края на януари.

Руусувуори стартира по-добре и поведе с 4:2, само че до края гъркът взе 11 от идващите 13 гейма, с цел да осъществя поврат след 92 минути игра и да реализира 13-а победа в 14 срещи през годината до момента.

Поставеният под номер 6 Даниил Медведев (Русия) преодоля мъчно начало, само че въпреки всичко стигна до триумфа против Алехандро Давидович Фокина (Испания) с 4:6, 6:2, 6:2. Медведев, полуфиналист в конкуренцията през 2019 година, съумя да обърне мача, откакто взе девет от 10 гейма, с цел да поведе с 3:0 в решаващия трети сет.

" Направих фина конфигурация на тактиката ми. Заиграх малко по-добре и се възползвах от възможностите си. В същото време той стартира да пропуща повече спрямо първата част ", разяснява руснакът.

Третият в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) стартира отбраната на купата си с безапелационен триумф с 6:2, 6:3 над италианеца Лоренцо Сонего.

" Разбира се, надявах се, че ще стартира с победа, само че толкоз положително показване и 6:2, 6:3 против рисков противник като него...това в действителност е ужасно начало на седмицата за мен. Миналата година беше страхотна за мен тук, само че в този момент нещата са разнообразни. Все отново считам, че като цяло към този момент съм по-добър състезател. В схемата има доста мощни тенисисти, само че се надявам още веднъж да съумея. Уверен съм и в случай че продължа да играя по този начин, ще имам много положителни шансове ", сподели Оже-Алиасим. За място на четвъртфиналите той ще срещне квалификанта Грегоар Барер (Франция).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР