Водачът в схемата Андрей Рубльов (Русия) се класира за полуфиналите

...
Водачът в схемата Андрей Рубльов (Русия) се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Рубльов е на полуфинал в Хихон, французин спаси 9 мачбола срещу Кареньо Буста

Водачът в схемата Андрей Рубльов (Русия) се класира за полуфиналите на шампионата на твърда настилка в испанския град Хихон с награден фонд 675 345 евро.

24-годишният Рубльов, който гони четвърта купа за сезона, в профил на четвъртфиналите Томи Пол (САЩ) със 7:5, 6:3 в мач, траял час и 27 минути. Той осъществя 4 аса и не позволи нито една двойна неточност против американеца.

Андрей Рубльов поведе с 3:0 в първия сет и макар, че позволи равнене, съумя да вземе задатък. Във втората част руснакът бе по-убедителен и един пробив му бе задоволителен за триумфа.

На полуфиналите Рубльов ще срещне някогашния номер 3 в международната класация Доминик Тийм. Австриецът надигра четвъртия в схемата аржентинец Франсиско Черундоло с 6:4, 6:3 за час и 34 минути игра. Това ще бъде втори полуфинал за Тийм за годината и първи на твърда настилка от 2020-а.

Французинът Артур Риндеркнех сервира изненада, елиминирайки втория подложен Пабло Кареньо Буста (Испания) с 4:6, 6:3, 7:6(16) в дуел, траял 3 часа и 7 минути. Негов противник в разногласието за класиране на финала ще бъде спечелилият от късния четвъртфинал сред Себастиан Корда (САЩ) и Анди Мъри (Великобритания).

27-годишният Риндеркнех избави девет мачбола, с цел да стигне до третия си полуфинал за сезона. Кареньо Буста пропусна на два пъти да завърши срещата при 5:4 в своя изгода и сервис на французина.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР