Водачът в основната схема на турнира по тенис за мъже

...
Водачът в основната схема на турнира по тенис за мъже
Коментари Харесай

Андрей Рубльов отпадна от турнира в Доха

Водачът в главната скица на шампионата по тенис за мъже в Доха (Катар) – руснакът Андрей Рубльов изненадващо отпадна още на четвъртфинал. Той беше надвит от чеха Якуб Меншик с 4:6, 6:7 (6:8). На полуфинала Меншик ще се срещне Гаел Монфис, който взе участие в шампионата с уайлд-карт. Монфис се наложи над сънародника си Юго Юмбер – номер 3 в схемата, с 6:2, 6:4.

26-годишният Рубльов е на 5-о място в ранглистата на АТР, а досега е спечелил 15 шампионата в кариерата си. На шампионатите от Големия шлем обаче не е минавал над четвъртфинал. Победителят Меншик е на 18 години и се намира на 116-о място в ранглистата. Турнирът в Доха е в категорията ATP 250, мачовете се играят на твърда настилка и наградният фонд е към 1,4 милиона $. Миналата година успеха беше също за руснак – Даниил Медведев, който се отхвърли от присъединяване през настоящото издание.

С днешната си победа Меншик стана най-младият тенисист, който побеждава състезател от топ 5 след Карлос Алкарас през 2021-а година на Откритото състезание на Съединени американски щати. В предходния стадий той в профил Анди Мъри (Великобритания) в най-дългата среща в историята на шампионата – три часа и 23 минути.

Днес против надалеч по-опитния руснак той се защитаваше нападателно и пламенно и в сериозните моменти се измъкна със забележителна рутина. При шест разкрили се благоприятни условия за пробив той не разреши на Рубльов да осъществя нито една.

Още един руснак отива на полуфинал и това е Карен Хачанов, който е номер 2 в схемата на шампионата и към този момент е любимец за крайния триумф. Хачанов трябваше да играе единствено три гейма и да поведе с 3:0 против финландеца Емил Русуувуори (Финландия). Скандинавският тенисист почувства болежка в крайници и след консултация с лекарите и с щаба си, избра да напусне корта. Негов противник ще бъде австралийският представител Алексей Попирин, който се наложи над Александър Бублик (Казахстан) с 6:4, 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР