Водачът, причинил катастрофата с жертва вчера на пътя Русе -

...
Водачът, причинил катастрофата с жертва вчера на пътя Русе -
Коментари Харесай

Четири пъти е съден дрогираният водач, убил колега на пътя Русе - Разград

Водачът, предизвикал злополуката с жертва през вчерашния ден на пътя Русе - Разград, освен е бил дрогиран по време на случая, само че и с 30 нарушавания на Закона за придвижване на пътищата. За дебелото му досие съобщиха от държавното обвиняване.

Според Окръжна прокуратура-Разград последното произшествие на пътя е осъществено с предумисъл.

42-годишният мъж остава в ареста за период до 72 часа. 

Шофьорът е осъждан четири пъти, три от които за закононарушения срещу превоза. Излежал е ефикасна присъда от 10 месеца " отнемане от независимост " за ръководство на МПС след приложимост на опиати. Към това наказване са прибавени още 10 месеца " отнемане от независимост ", защото е бил в изпитателен период по предишно наказание за шофиране в пияно положение.

Виновният водач на камиона е избягал от местопроизшествието през вчерашния ден, само че е бил арестуван няколко часа по-късно покрай град Търговище. На място е открито с тест, че той е дрогиран. Привлечен е към наказателна отговорност. 

Сред най-леките нарушавания на водача досега са ръководство на МПС без подложен защитен колан, без наложителна застраховка " Гражданска отговорност " и без винетен стикер, допълниха от прокуратурата. Не са ясни събитията дали работодателят на 42-годишния мъж, който е професионален водач, е бил осведомен за множеството му противообществени прояви на пътя.

Пътнотранспортното произшествие стана в 9:45 часа през вчерашния ден. При нахлуване в дясна крива с висока скорост водачът изгубил надзор над управлявания от него товарен автомобил - влекач с полуремарке. Задната част на тежкото возило заело двете ленти за насрещно придвижване на пътя. Така водачът на лек автомобил, движещ се там, не могъл да избегне конфликт. 56-годишният мъж потърпевш тежко, като на път за болничното заведение умрял. 

След случилото се виновният шофьор напуснал местопроизшествието. Успял да стигне до територията на област Търговище, където бил спрян и арестуван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР