Водачът, причинил катастрофата с 9 коли в центъра на София

...
Водачът, причинил катастрофата с 9 коли в центъра на София
Коментари Харесай

Епилептичен припадък на шофьор довел до катастрофата в центъра на София

Водачът, предизвикал злополуката с 9 коли в центъра на София във вторник, е получил епилептичен пристъп. Вследствие на пристъпа, мускулите му се стягат и той натиска педала за газта. Така, откакто удря колата пред него, следват удари в още 7 коли. В една от тях са пътували жена с двете й деца. Едно от тях е с травма, а другото - 7-годишно момченце, е със строшен крайник. Това изясни някогашният шеф на " Пътна полиция " Тенчо Тенев по NOVA.

 9 коли се нанизаха във верижна злополука в центъра на София, петима са в болница (снимки) Виж още

Жители на региона споделят, че постоянно се случват сходни произшествия, като позволяват, че светофарната мрежа е повода за тях.

" Не би било неприятно да се направи опит от Столична община, в който да се включат тези " умни " светофари за седмица и да се види какво ще е положението на придвижването ", предложи Тенев.

Светофарите с броячи посочваха на водачите на МПС и/или на пешеходците оставащото време в секунди на съответния червен или зелен сигнал,така че те да пресекат кръстовището безвредно. Те обаче бяха спрени на територията на града предходната година по тъжба от български жител до европейската прокуратура и неналичието на нормативна регулация на подобен вид функционалност все още.

Тенев поучава водачите да карат със съобразена с придвижването скорост и да съблюдават отдалеченост, тъй като пътищата са почистени и обработени, само че остават мокри, което е причина за катастрофи. Освен това напомни - водачите да слагат предпазните си колани, а децата да бъдат в столчета.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР