Водачът на листата за общинските съветници на местната коалиция “

...
Водачът на листата за общинските съветници на местната коалиция “
Коментари Харесай

Борис Бонев: Едни хора 15 години повтарят тук е така. Но ние можем повече

Водачът на листата за общинските съветници на локалната коалиция “ - (Спаси София) ” съобщи, че изборите на 29 октомври са знак може ли София да се ръководи по различен метод. “Има хора, които само повтарят “тук е по този начин ”. Като сме в запушване, когато търсим паркоместа, като се спъваме по улиците - отговорът е “тук е по този начин ”. И тези претенденти настояват, че не може да е по-добре, тъй като те го вършат по този начин от 15 години. Но в случай че те не могат, ние можем ”, изрично съобщи Бонев в ефира на Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 213
Той добави, че идната неделя е основният ден за всеки, който не се помирява, че в София е по този начин. “Няма различен ден, няма изправителен изпит. В неделя се избира общинският съвет и за това втори тур няма. Аз познавам София като личната си длан. Мен не могат да ме излъжат - нито компаниите, нито администрацията, нито хората с подправените си обещания. От “Спаси София ” познаваме всеки план и решение, ние сме хората, които живеят с проблемите на града ден след ден към този момент 14 години ”, сподели Бонев. Той прикани жителите да не пропущат да гласоподават всеобщо на 29 октомври.

“Никога не сме подвеждали хората и сме готови да управляваме честно. Разчитам, че хората няма да гласоподават под команда, тъй като гласуването под команда на избори води до гласуващи под команда в Общинския съвет. Не позволявайте да ви убедят, че “тук е по този начин ” и че всички са неспособни и крадливи. Аз съм спечелил доверието на жителите на база 14-годишен път ”, обясно той. 

Бонев даде и съответни обещания за решителни стъпки напред. Като стратегически приоритет той дефинира строителството на 20 нови етажни паркинга, както и построяването на съвременен скоростен трамвай по бул. “Тодор Каблешков ”, сред бул. “Цар Борис III ” и Студентския град. “Ще свържем десетки презастроени квартали и няколко станции на метрото с бърз и комфортен превоз в периферията. С това към 65 000 жители всеки ден ще могат да се придвижват бързо без да минават през центъра ”, даде обещание Бонев.

Паралелно с подобряването на градския превоз от обединението плануват и съществени вложения за решение на казуса с паркирането. В програмата са заложени построяването на 4 паркинга в необятния център и промяна на платената зона, тъй че всички доходи да отиват за строителство на нови паркинги. “Предвиждаме и понижаване на служебните абонаменти, с което ще освободим към 1000 спомагателни места в центъра, специфични места за доставки, както и за живущи. Вече сме разпознали и терени за монтажни паркинги в кварталите. Те се строят бързо и на ниска цена, утрояват броя места и щадят околното пространство. Кошмарното циркулиране в търсене тук-там за паркиране и прекъсване върху тротоарите би трябвало да спре ”, изрично съобщи Бонев.

Според проекта първите многоетажни паркинги би трябвало да бъдат построени в огромните квартали като “Младост ”, “Люлин ”, “Овча купел ” и “Красно село ”. “Най-важното е вложенията в инфраструктурата да стигнат до кварталите, тъй като градът би трябвало да е еднообразно организиран, без значение дали живеем в центъра, “Люлин ” или “Младост ”. Ако не променим несъответствието, София ще остане разграничена на презастроена южна част и изоставена северна. Време е потребностите на жителите да бъдат във фокуса на всяко решение и инвестиция ”, приключи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР