Водачът на листата за народни представителни на Българската социалистическа партия

...
Водачът на листата за народни представителни на Българската социалистическа партия
Коментари Харесай

Иван Иванов: Нашето правителство показа за пръв път от 30 години, че земеделието е приоритет

Водачът на листата за национални представителни на Българската социалистическа партия в Русе Иван Иванов, се срещна с ръководителя и членовете на Управителния съвет на Съюза на Дунавските овощари.

По време на диалога предприемачите показаха своето утвърждение от обезпеченото секторно подкрепяне в интервала на деяние на последния постоянен кабинет на страната.

От своя страна Иван Иванов съобщи, че в качеството си на министър на земеделието в държавното управление на Кирил Петков дружно с екипа си, е работил интензивно, с цел да бъдат реализирани високи резултати на съдействие със земеделците и е задоволен от резултатите.

„ Заедно с българските аграрни производители успяхме да реализираме повече, в сравнение с е направено до момента за бранша ”, съобщи Иванов и акцентира, че са били обезпечени невижданите 3,4 милиарда лева за българските земеделци до края на 2022 година

Той уточни, че в активността на Министерството на земеделието е трябвало да бъдат реализирани няколко съществени цели, измежду които обезпечаване на продоволствената сигурност на страната и подкрепяне на българските земеделци, тъй че те да бъдат конкурентноспособни и да създават качествена продукция с висока добавена стойност на налична цена. „ Българското държавно управление сподели за пръв път в последните 30 години, че земеделието е приоритет за изпълнителната власт. За това свидетелства огромния размер национални средства, ориентирани към бранша ”, съобщи Иванов. Той посочи, че по време на целия мандат на държавното управление управлението на Министерство на земеделието е посочило с всички свои дейности, че извършва поетите задължения за подкрепяне на бранш „ Земеделие ”, тъй че той да бъде освен конкурентноспособен и съвременно разрастващ се, само че и че екипът на Министерството работи взаимно с българските земеделци и в отбрана на техните ползи.

„ Благодарение на напъните на специалистите на Министерството и на ДФЗ, разплатените средства за 7-те месеца дейна работа на държавното управление, са близо 96 млн. лева, с които са подкрепени над 20 хиляди стопани. За съпоставяне, за същия интервал на 2021 година са били изплатени 82 млн. лева, с които са подкрепени 18 хиляди стопанства ”, разяснява социалистът.

Иванов осведоми, че в границите на мандата му като министър на земеделието, Министерството е създало и механизми за справяне с следствията от Ковид рецесията, като общия запас, обезпечен на земеделските стопани е 143,5 млн. лева за първото полугодие на 2022 година

При спешната мярка за преодоляване на последствията от войната в Украйна са контрактувани 20 млн. лева европейска помощ и е обезпечено 200% държавно съфинансиране.

„ Това, което постигнахме, е необратим развой. Летвата към този момент е високо вдигната и всеки в това министерство би трябвало да гони тези високи равнища на подкрепяне на земеделските стопани ”, заключи Иванов. Той показа, че Българската социалистическа партия се ангажира в идващия парламент да предложи и да поддържа в бюджет 2023 в допълнение подкрепяне за земеделците в не по-малък размер от обезпеченото за 2022 година

В хода на срещата бяха разисквани тематики, касаещи активността на производителите на плодове в района, както и проблемите, пред които бизнесът е изправен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР