Водачът на листата на ГЕРБ и председател на Областния предизборен

...
Водачът на листата на ГЕРБ и председател на Областния предизборен
Коментари Харесай

Караянчева иска от ЦИК да проведе тестово машинно гласуване в Кърджали |

Водачът на листата на ГЕРБ и ръководител на Областния избирателен щаб на партията в Кърджали Цвета Караянчева изиска да се организира пробно машинно гласоподаване в секции по желание на територията на област Кърджали.

В писмо до ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, Караянчева аргументира настояването си с многочислените сигнали и запитвания на жители, отправени към нея по време на обиколките ѝ в района. 

„ Хората са обезпокоени, че гласуването с машина мощно ще затрудни процедурата в отдалечените кметства, обитаеми най-вече с възрастни хора с невисок учебен ценз и няма да разреши на всички искащи да упражнят правото си на избор, което би било съществено нарушаване на изборните и гражданските им права. Съществуват опасения, че посочената от ЦИК опция над 70 души да гласоподават с машина в границите на 1 час, е мощно надценена ", написа Караянчева. 

С цел по-добра организация на изборния развой и превъзмогване на страховете на хората, апелирам да осигурите устройства, с които да бъде осъществено тестово гласоподаване в инцидентно подбрани секции на територията на област Кърджали “, се споделя още в писмото на Караянчева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР