Водачът на листата на ГЕРБ и председател на Областния предизборен

...
Водачът на листата на ГЕРБ и председател на Областния предизборен
Коментари Харесай

Караянчева иска експериментално машинно гласуване в Кърджали

Водачът на листата на ГЕРБ и ръководител на Областния избирателен щаб на партията в Кърджали изиска да се организира пробно машинно гласоподаване в секции по желание на територията на област, оповестиха от партията.
В писмо до ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, Караянчева аргументира настояването си с многочислените сигнали и запитвания на жители, отправени към нея по време на обиколките ѝ в района.
 Мартин Димитров: Касирането на изборите не е проблем и такова няма да има Мартин Димитров: Касирането на изборите не е проблем и такова няма да има
Трябва деликатно да бъдат одитирани машините, в това число с присъединяване на жители и публицисти, с цел да сме сигурни, че всичко е направе...
„ Хората са обезпокоени, че мощно ще затрудни процедурата в отдалечените кметства, обитаеми най-вече с възрастни хора с невисок учебен ценз и няма да разреши на всички искащи да упражнят правото си на избор, което би било съществено нарушаване на изборните и гражданските им права. Съществуват опасения, че посочената от ЦИК опция над 70 души да гласоподават с машина в границите на 1 час, е мощно надценена. В този смисъл, за по-добра организация на изборния развой и превъзмогване на страховете на хората, апелирам да осигурите устройства, с които да бъде осъществено тестово гласоподаване в инцидентно подбрани секции на територията на област Кърджали “, се споделя в писмото на Караянчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР