Водачът на листата на БСП в Кюстендил Бойко Клечков положи

...
Водачът на листата на БСП в Кюстендил Бойко Клечков положи
Коментари Харесай

Бойко Клечков: БСП предлага нови учебни програми и един учебник по предмет

Водачът на листата на Българска социалистическа партия в Кюстендил Бойко Клечков постави цветя пред паметната плоча барелеф на Юрий Гагарин в регионалния град, във връзка годишнина от рождението му. Той напомни, че първият космонавт в света посещава Кюстендил през 1966 година, като е препоръчан и за почетен жител на града.
„ Изключително значимо е да има промяна в образованието, с цел да продължи България да бъде част от международното галактическо семейство и в бъдеще. А Българска социалистическа партия слага публичното богатство и националните ползи преди всичко. За постигането на тези цели дефинираме следните цели, касаещи българското обучение: нови образователни стратегии и един учебник по предмет. Също по този начин смяна в нормативите за прехрана на възпитаници и студенти и държавно финансирани научни планове “, съобщи социалистът.
По думите му е належащо увеличение на учителските заплати, както и на средствата за прехрана на междинните и висши учебни заведения. „ Създаване на работеща система за поддръжка на деца и възпитаници със СОП и на надарени възпитаници. Оптимизиране на системата на финансиране на центровете за поддръжка на личностното развиване “, уточни още той.
От 2024 година Българска социалистическа партия упорства за увеличение на еднократната помощ за възпитаници на 350 лева и даване на такава и за учениците от пети до седми клас в това число. Левицата предлага и доста нарастване на студентската стипендия и изключително на тази, отпускана за реализирани резултати в образователния развой.
„ Българска социалистическа партия ще се опълчва постоянно на опитите за заличаване на българската история, без значение дали става дума за архивни документи или монументи, като този на Съветската войска в София, тъй като това е нашето минало и памет. А без памет, нямаме бъдеще, като страна “, съобщи Бойко Клечков.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР