Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева има най-много получени

...
Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева има най-много получени
Коментари Харесай

Преференции качват Станишев на второ място в листата на БСП по предварителни изчисления

Водачът на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева има най-вече получени преференции на изборите в неделя. На второ място е водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който бе на пето място в листата. Това е предварителна информация на " Позитано " 20 към 13:30 ч., потвърдиха социалисти пред " Дневник ".

По неофициални данни на екипа на Сергей Станишев той съумява да събере задоволително преференции, с цел да премине прага от 5% за разбъркване на листата и да се подреди на второ място в нея. Запознати с резултатите все още социалисти на " Позитано " 20 вършат същите калкулации. Дали обаче това ще се случи все още не е известно, защото не са обработени всички данни от преференциалния избор в изборните протоколи.

Към 12 ч. при 95.20% обработени протоколи Българска социалистическа партия за България има 450 005 гласа, което значи, че с цел да размести листата, един претендент би трябвало да събере над 22 500 гласа.

Очаква се Централната изборна комисия да разгласи мандатите и преференциите до 31 май.

Определянето на лидер на евролистата на Българска социалистическа партия сътвори разделяне в партията. Лидерът й Корнелия Нинова съумя да прокара номинацията си - журналиста Елена Йончева, която зае първото място при оспорван скришен избор в Националния съвет на Българска социалистическа партия против Сергей Станишев. Опитът на тясното управление на партията обаче той да бъде отхвърлен от листата бе несполучлив и още веднъж скришен избор го подреди на петото място. Повече за това четете тук.

Според социалисти по време на цялата акция са спирани изявите на Станишев както в огромните градове, по този начин и в медии. Желанието на управлението на Българска социалистическа партия, което импровизирано е спуснато към партийните структури, е било да се гласоподава преференциално за Елена Йончева, деница Златева, Иво Христо и Велизар Енчев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (537)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР