Водач на товарен автомобил е задържан за контрабанда на около

...
Водач на товарен автомобил е задържан за контрабанда на около
Коментари Харесай

Задържаха 140 кг марихуана на ГКПП Ферибот Оряхово

Водач на товарен автомобил е арестуван за контрабанда на към 140 кг марихуана през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ферибот Оряхово “, оповестиха от Апелативна прокуратура – София.

Окръжната прокуратура във Враца управлява следствието по случая.


На 11 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ферибот Оряхово “ митническите чиновници са спрели за инспекция влизаща в страната товарна комбинация с български регистрационни номера. При сканирането с рентгенова инсталация е видяна зона с нараснала компактност в региона на тавана на кабината на влекача. 


При последвалата физическа инспекция е открито съществуването на особено построено скривалище, достъпът до което се реализира през бутафорен похлупак на климатичната система. При демонтирането му инспекторите са разкрили 116 найлонови пакета, съдържащи зелена тревиста маса. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало позитивно на канабис. Общото му количество е 138,880 кг.

Водачът на транспортното средство е притеглен в качеството на обвинен. Лицето е арестувано за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

В началото на април Окръжен съд – Враца остави в ареста двама мъже, упрекнати, че са пренесли през границата на България над 100 кг канабис, който беше открит в двоен под на камион от митничари на ГКПП  „ Оряхово ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР