Водач на бус с гурбетчии загина при тежка катастрофа в

...
Водач на бус с гурбетчии загина при тежка катастрофа в
Коментари Харесай

Скръбна вест: Голяма трагедия с наши гурбетчии в Австрия!

Водач на бус с гурбетчии почина при тежка злополука в Австрия в нощта против неделя, оповестява 24rodopi.com. Има и ранени, които са пътували в авариралия автомобил. Гурбетчии от Кърджалийско се прибирали на работа в Германия след летните отпуски. Инцидентът е станал в Австрия, покрай границата с Германия. Групата пътувала с ван " Фолксваген Шаран ". Загинал е 33-годишният лидер С. Р. от Кирковско.

" Тръгнаха на път в събота сутринта. Катастрофата е станала към 3.00 часа през днешния ден. Двама от потърпевшите са прегледани и изписани и са траяли за Германия. Други двама са с травми и са в болница ", споделиха за 24rodopi.com близки на потърпевшите, които пътуват за Австрия.

Трагично починалият водач е изхвърчал в придвижване от возилото и падайки на пътното платно бил прегазен от други коли на автомагистралата наоколо до границата с Германия, разказали на околните си ранените нашенци.

„ По всяка възможност водачът е задрямал. Паникьосал се от раздрусването на колата от зигзагообразните маневри, вратата се отворила и той изпаднал от колата. Бил прегазен от други пътуващи по автомагистралата коли. Ванът се блъснал и в резултат на това, двата от пасажерите са със счупени крака, само че няма заплаха за живота им. Другите двама са живи и здрави и траяли пътя си към Германия “, описа за непосредствен на потърпевшите.

Един от тях е оживял и при зверска злополука край монтанското село Добри дол през февруари 2014 година, когато починаха 5-ма гурбетчии, а 4-ма бяха ранени. Припомняме, че тогава се сблъскаха ТИР и бус с гурбетчии от Кърджалийско.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР