Вода с лимон – напитка за детоксикация, красива кожа и

...
Вода с лимон – напитка за детоксикация, красива кожа и
Коментари Харесай

Започнете деня с лимонова вода!

Вода с лимон – напитка за детоксикация, красива кожа и още доста ползни за здравето.

От няколко години пия тази напитка. И в този момент мога да кажа с убеденост: дребните промени водят до огромни резултати! Това освен усили желанието ми да пия задоволително вода денем, само че и усъвършенства храносмилането ми, укрепи имунната ми система и ми дава повече сила.

Добър табиет е да пиете чаша топла вода с лимон заран, с цел да подобрите храносмилането и да продължите да се наслаждавате на студена или вода със стайна температура с лимон през останалата част от деня.

7 изгоди от пиенето на лимонова вода:

Детоксикация
Вместо да купувате скъпи артикули, можете да изстискате малко лимонен сок в чаша вода. Водата с лимон оказва помощ на организма да балансира рН на храносмилателната система. Това оказва помощ за разграждането на храната и усъвършенства кръвообращението.

Увеличава приема на витамин С
Само една четвърт чаша лимонен сок дневно значи, че ще получите целесъобразната доза витамин С за деня и в случай че го смесите с няколко чаши вода, тялото ще всмуква витамина доста елементарно! Витамин С работи като мощен антиоксидант и е основен фактор за подсилване на имунната система, изключително когато се усещаме изтощени.

Увеличаването на приема на витамин С също ще понижи сърдечните проблеми по-късно в живота.

Кожата става по-красива
Витамин С е извънредно ефикасен за възстановяване на качеството на вашата кожа. Свободните радикали могат да увредят кожните кафези, само че антиоксидантите в лимона ще обезвреждат това и ще поддържат кожата чиста и млада. Водата с лимон също ще усили производството на колаген, което понижава бръчките и прави кожата ви по-стегната.

Намалява възпалението
Можете да добавите малко куркума в топлата лимонова вода, с цел да решите в действителност този проблем, защото тази напитка може да помогне и при подагра и синдром на раздразнените вътрешности.

Помага за възстановяване на храносмилането
Започнете деня си с вкусна чаша топла лимонова вода, с цел да „ разсъните “ храносмилателната си система и да подготвите тялото си да усвоява по-ефективно питателните субстанции, когато закусвате. Лимоните спомагат за поддържането на рН салдото в стомаха.

Намалява подуването на корема и оказва помощ за понижаване на тежестта
Ако пиете задоволително вода с лимон, ще насърчите тялото си да освободи събраната непотребна вода, което ви кара да се чувствате тежки и подути. Колкото повече вода пиете, толкоз повече тялото ви може естествено да изхвърли непотребната вода.

Тялото се възвръща след подготовка
След подготовка, не се колебайте да изпиете чаша лимонова вода, с цел да попълните запаса си от електролити, които сте изгубили при изпотяването по време на подготовка!

Как да си създадем лимонова вода:
Смесете сока от половин лимон с 250 мл вода.

Водата може да бъде топла или студена, според от това какво харесвате и по кое време я пиете.

Можете, също по този начин, да добавите мед, краставица, джинджифил, куркума и листа от мента за повече изгоди и по-разнообразен усет.

Вижте още: Запеканка с кайма и зеленчуци

Можете да си вършиме и вода с лайм. И двата плода са с високо наличие на витамини А и С, както и на калий.

Опитайте да пиете лимонова вода всеки ден, в продължение на месеци или даже години!

Пиенето на лимонова вода е елементарен и апетитен метод да си набавите задоволително вода, само че има и доста спомагателни преимущества. Това е доста потребен табиет, който ще окаже огромно въздействие върху вашето здраве!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР