Вода с кръв и отпадъци от кланица заливат стопанска земя

...
Вода с кръв и отпадъци от кланица заливат стопанска земя
Коментари Харесай

Отпадни води от кланица замърсяват стопански земи

Вода с кръв и боклуци от касапница заливат стопанска земя в ямболското село Стефан Караджово. Теренът е благосъстоятелност на аграрни производител, който има позволение за създаване на склад за зърно на мястото. Към момента градежът е спрян.

При инспекция на Дирекция „ Безопасност на храните “ в Ямбол е открита спукана тръба от контейнер за предпазване на отпадни води.

Регионалната строителна дирекция ревизира законността на оборудването. Със сигнала за приключването на отпадни води са осведомени и от екоинспекцията в Стара Загора и от Дирекцията по сигурност на храните в Ямбол.

" Ще бъде издадено наставление на притежателя на кланицата за премахване на несъответствията. Има планувани ограничения при несъблюдение на предписанието да бъде глобен според законодателството ", сподели Д-р Живка Жекова, шеф отдел „ Контрол на храни “ към ОДБХ в Ямбол.

Собственикът на кланицата съобщи, че е подготвен да извърши предписанията на институциите и да в профил откритите проблеми. Дотогава кланицата няма да работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР