Вода протече върху зрителските места в Концертната зала на Пловдив.

...
Вода протече върху зрителските места в Концертната зала на Пловдив.
Коментари Харесай

Протече вода върху местата за зрители в Концертната зала в Пловдив

Вода протече върху зрителските места в Концертната зала на Пловдив. Сградата, където Пловдивската опера репетира и показва симфоничната си стратегия, от дълго време е в окаяно положение, а плануваният ремонт се бави. Въпреки предписанията за затваряне на залата, екипът на операта продължи да я употребява като единственото допустимо пространство за подготовки.
"Имаме наставления от пожарната, от ХЕИ, които към този момент са в дълготрайност от три години, чакаме ремонта, който би трябвало да се случи. Но в това време, където тече ток, там тече и вода, пада мазилка от тавана върху публиката. В момента половината от седалките са мокри, а вътре продължава да вали ", разяснява пред Българска национална телевизия доцент Нина Найденова, шеф на Държавна опера - Пловдив.

В името на публиката не бяха спрени концертите. Дълго чаканият ремонт по този начин или другояче следва. Само че към този момент близо година планът за този ремонт е все в предпоследната си фаза, на равнище техническо задание, което неколкократно трансформира параметрите си.

Държавата и общината, които си поделят собствеността на постройката в другите ѝ елементи, би трябвало да се срещнат в незабавен разговор по казуса - това в този момент е предписанието, по-важно от тези на пожарната и Регионалната здравна ревизия. Тук контролният орган е обществото, което също не желае да вижда най-голямата културна институция в града в обърканост в кипежа на подготовката на града за Европейска столица на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР